Общество

Блогер о голландцах: Вы можете смеяться и говорить, что это культура стукачей (фото)

14 октября 2017 09:23

Блогер barmalini, живущий в Нидерландах, рассказал о том, как голландцы помогают полиции поддерживать правопорядок.

«Держава сотні років будувала і вдосконалювала державні інститути, вони сильні і вони працюють. Але найголовніше, — то свідомість людей.

В кожному місті, в кожному селі ви можете побачити ось такі таблички

Фактично на кожному багатоквартирному будинку такі висять.

Це емблема місцевого осередку з підтримки правопорядку. Щось типу «добровільних помічників поліції»

Значок Вотсапу бачите? — Це значить що всі мешканці мають свою групу де діляться всіми спостереженнями. Я сам в такій групі. Всі сусіди знають одне одного, завжди вітаються, знають дні народження, віддають одне одному якісь непотрібні речі чи продають потрібні, але крім того завжди розповідають про підозрілих людей чи події.

Кому ровера вкрали, кому машину подряпали, до кого в двері хто задзвонив.

За порядком слідкують всі з дитинства, і кожен обов’язково задзвонить в поліцію, якщо раптом десь щось не так.

Ви можете сміятися, казати що це культура стукачів, що люди не вміють розслабитися чи не мають широти душі.

Але я вас запевняю, першого ж підараса з російським чи ще якимсь екстремістським прапором здали б в поліцію відразу без роздумів. По морді б не били, руки не заламували, просто культурно один дзвінок, через п’ять хвилин два агенти на мотоциклах і ніяких підарасів.

А тепер порівняйте що творилося в Криму ЗАВЖДИ? Тотальна рос. пропаганда, триколори там були завжди і всюди. Те саме на Донбасі. Те саме в Одесі, Харкові, Дніпрі і Запоріжжі. Навіть зараз та зараза нікуди не зникла, просто приховалася та й шипить з-за каменю. І всі чомусь думали що це нормально. А це не було нормально.

Голландці навпаки, дуже добре розуміють, що захищати треба ту країну в якій живеш. Якщо голландець переїде до Америки, він буде захищати Америку, в Австралії — Австралію, повернеться в Голландію, стане стіною за Голландію. Тобто, проти Голландії звичайно ніхто не буде виступати, але проти зовнішнього ворога — ні на секунду не задумуючись.

Тому що нормально жити можна тільки в сильній країні, а сильною країну роблять її мешканці. Тут це знає кожен. З дитинства. З от таких груп «охорони правопорядку», де в основному діляться рецептами тортів на дитячі дні народження, але якщо треба, то будь-якого підараса здадуть в поліцію за п’ять хвилин.

Можливо, якісь риси такої системи і кримчанам було б добре після деокупації для себе перейняти, бо на скільки мені відомо, в Німеччині бабки у вікнах теж не просто так сидять, а з прямою лінією в поліцію»,- написав блогер.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling