Политика

Украинская армия получила еще 200 единиц военной техники (видео)

14 октября 2017 21:55

Чергові 200 одиниць військової техніки передали українському війську. Цього року, як відзначив Президент, уперше частину бронетехніки мали змогу відправити у резерв, тоді як раніше усе що було одразу прямувало у зону АТО. Тепер є можливість формувати запас для підвищення обороноздатності армії. Окрім того, за словами Петра Порошенка, від наступного року фінансування армії зросте вже на 20 млн грн, повідомляє Главное з посиланням на 5 канал.

Система залпового вогню "Ураган", установка радіолокаційної розвідки "Пелікан", протитанкові ракетні комплекси "Стугна-П" - це лише частина партії, яку у День захисника передають до Збройних сил. Найбільше - третину - становлять танки: Т-64, Т-72 та Т-80.

Не вся техніка нова, частину відремонтували та модернізували. Як, наприклад, цей МІГ-29. У ньому оновили систему управління польотами. А ще розробники вдосконалили засіб наведення на ціль. Раніше радіоперемови пілотів могли перехопити. Тепер систему комп'ютеризували.

“Одна єдина проблема МІГ-29 - це малий запас палива на літаку. Для таких завдань, як розвідка та тривало-повітряний бій, у нас використовують літак СУ-27, який має більший запас. Але в іншому воювати зможемо. Переможемо”, - зазначив військовослужбовець ЗСУ Максим Усенко.

У військову частину на півночі країни відправлять зенітну самохідну установку "Шилка" для ураження наземних та повітряних сил. Сертифікат на неї отримує прапорщик Олександр Герасименко. Каже, в підрозділі вже є такі. Ще одна на заваді не стане.

А до частини на заході поїдуть два зенітно-ракетні комплекси ОСА. Їх максимальна дальність дії до десяти кілометрів.

“У нас полк сформовано рік тому. Ми вже укомплектовані частково. Дані дві машини, вони як раз доукомплектують. У нас є уже зразки”, - говорить військовослужбовець ЗСУ Олег Рідколіс.

Цьогоріч Збройні сили України отримали більш як 1300 одиниць військової техніки та 22 тисячі боєприпасів і ракет. До кінця року мають передати ще тисячу бойових машин.

“Протягом цього року на озброєння прийняті нові зразки української зброї. Переносний ракетний комплекс “Корсар”, броньований автомобіль “Козак-2”, автомат “Вулкан”, сигнальні міни”, - заявив Президент України Петро Порошенко.

Уже найближчим часом цю військову техніку доправлять до Сходу, але не всю. Частина залишиться на складах.

Уперше з 2014 року частина техніки, які сьогодні передаються ЗСУ, або ті на які замінюються танки “Булат”, будуть спрямовані до складу резерву. Ми вже формуємо резерв. Ми вже маємо значно більше можливостей для швидкого нарощування нашого бойового потенціалу.

Наступного року військовий бюджет планують збільшити на двадцять мільярдів гривень. Нині сума, що виділяють на армію, становить шістдесят чотири з половиною мільярди гривень.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling