Новини

Нацгвардию Украины приняли в ассоциацию FIEP (фото)

16 Жовтня 2017 21:02

За це рішення учасники Саміту проголосували одноголосно.

Нацгвардію України на Саміті представив заступник командувача НГУ генерал-лейтенант Микола Балан.

«Сьогодні досягнуто одну із найважливіших стратегічних цілей, що стоять перед Національною гвардією України з моменту її створення… Отримання Національною гвардією України статусу повноправного члена Асоціації FIEP є результатом наполегливої роботи на шляху реформування в рамках Євроатлантичного курсу держави. Ця подія є потужним імпульсом і чітким сигналом до продовження реформ у Національній гвардії України, адаптації національного законодавства України до демократичних норм та стандартів провідних країн світу», – зазначив Микола Балан після результатів голосування.

За словами Миколи Балана, рішення про надання статусу повноправного члена є визнанням НГУ рівною правоохоронною структурою серед аналогічних структур не тільки Європи, а й усього світу. Він переконаний, що це також стане важливою сторінкою в історії самої Асоціації.

Він наголосив, що останні події на сході України, однієї з найбільших країн Європи, довели необхідність мати сильну правоохоронну структуру саме з військовим статусом здатну ефективно реагувати на внутрішні та зовнішні загрози.

«Ми вже маємо досвід стабілізації кризової ситуації під час масових заворушень в мирний час, а також у протистоянні «гібридній війні» на території нашої країни, розпалюваної та підтримуваної ззовні», - сказав заступник командувача НГУ.

Генерал-лейтенант Микола Балан також зазначив, що кожна структура має власний досвід забезпечення внутрішньої безпеки у своїх країнах і стикається з новими викликами та загрозами, які виходять за межі національних кордонів і переростають у глобальну проблему міжнародного масштабу. Саме тому, він переконаний, що обмін досвідом у питанням забезпечення безпеки є вкрай важливим на порядку денному міжнародного співробітництва.

Заступник командувача НГУ відмітив зацікавленість Нацгвардії в досвіді кожної структури-члена Асоціації і, водночас, завірив у готовності ділитись своїм досвідом як у рамках діяльності Асоціації так на двохсторонній основі з членами FIEP.

Наостанок Микола Балан подякував усім членам FIEP за підтримку та довіру в наданні Національній гвардії України статусу повноправного члена в Асоціації. Він переконаний, що тільки спільними зусиллями можна протистояти сучасним викликам та загрозам.

Під час Саміту також відбулася передача головування в Асоціації FIEP від жандармерії Йорданії до жандармерії Туреччини. Турецька сторона запропоновала кілька актуальних тем на наступний рік. Учасники Саміту підтримали тему: «Запобігання терористичним атакам у місцях масового скупчення людей».

Нагадаємо, Національна гвардія України подала заявку на вступ до FIEP у 2015 році. У 2016 році до НГУ завітала оцінювальна місія FIEP, яка дала позитивний висновок щодо відповідності Нацгвардії України усім критеріям члена Асоціації. Через рік НГУ було надано статус спостерігача Асоціації, що є обов’язковим на шляху до здобуття повноправного членства.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling