Экономика

"Ценные бумаги", как мусор: полиция раскрыла преступную схему (фото)

18 октября 2017 17:43

Працівники Департаменту захисту економіки Нацполіції встановили групу осіб, яка проводила фінансові оборудки на фондовому ринку. В межах провадження правоохоронці провели 34 обшуки. Наразі на цінні папери підконтрольних зловмисникам підприємств накладено арешт.

Нагадуємо, що оперативники Департаменту захисту економіки Нацполіції та слідчі Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України викрили злочинну схему випуску на ринок «сміттєвих» цінних паперів.

Організатори злочинної схеми та посадові особи фондових бірж, які у ній були задіяні штучно завищували вартість цінних паперів підконтрольних емітентів, а потім реалізовували їх підприємствам реального сектору економіки. Покупці «цінних» паперів (інвестиційні фонди, страхові компанії) використовували їх у своїх злочинних схемах.

Щомісячно, вказаною злочинною групою реальному сектору економіки реалізується «сміттєвих» цінних паперів на загальну суму понад 1 мільярд гривень. За попередніми даними учасники фінансових оборудок щомісяця одержували за свої послуги мільйонні прибутки.

Під час проведення обшуків правоохоронці вилучили 51 печатку та документацію, яка підтверджує злочинну діяльність.

На даний час на цінні папери підконтрольних злочинній групі емітентів накладено арешт. Загальна сума капіталізації «паперів» майже 40 мільярдів гривень.

Кримінальне провадження відкрито за ст. 205 (Фіктивне підприємництво), ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та ст. 222-1 (Маніпулювання на фондовому ринку) Кримінального кодексу України.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling