Политика

В Украине придумали механизированный мост для армейцев (фото)

18 октября 2017 20:08

На Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека-2017» ПП «171 Чернігівський ремонтний завод» представило розробку, виготовлену в інтересах інженерних підрозділів. Це важкий механізований міст ТММ-3М на базі модернізованого автомобіля КрАЗ. Суттєвого вдосконалення зазнало його базове шасі, а також гідравлічне обладнання, що значно підвищило надійність експлуатації та прохідність машини. Повна маса такого автомобіля разом із фрагментом моста становить 20 тонн.

До складу ТММ-3М входять чотири прольоти, довжина кожного з яких становить 10,5 метра. Важкий механізований міст здатний перекривати водні перешкоди завширшки 40 метрів та завглибшки до 3 метрів. До речі, розкладанням моста можна керувати дистанційно за допомогою виносного пульта на відстані до 30 метрів. Дублювання цієї важливої функції передбачено на випадок, якщо вийде з ладу основне обладнання, розташоване в кабіні.

Наведений міст може витримувати навантаження до 60 тонн. І це, за словами технічного директора заводу Дмитра Колесника, ще не межа. Нині підприємство активно співпрацює з провідними науково-дослідними установами України задля збільшення цієї характеристики до 70–80 тонн, що цілком реально. Як свідчить досвід експлуатації ТММ-3М в одній із країн Балтії, по ньому може переправлятися й важка бронетехніка, наприклад, танк «Абрамс».


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling