Харьков

Права подсудимых: в Харькове гвардейцы рассказали об изменениях в несении службы (видео)

19 октября 2017 17:38

Стрілецький батальйон з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних Слобожанської бригади прийняв до своїх лав військовослужбовців-жінок, які відтепер виконуватимуть завдання в харківських судах на рівні із чоловіками.

На сьогоднішній день підрозділи з конвоювання Національної гвардії здійснюють конвоювання та охорону підсудних у 58 судових установах по всій Україні. Під час проведення судових засідань конвоюються також особи жіночої статі. В установах виконання покарань Міністерства юстиції України та підрозділах Національної поліції для охорони, конвоювання та обшуку жінок виділяється відповідний персонал − жінки.

«Коли під вартою знаходиться жінка, вона не повинна соромитись, застосовувати чари, відчувати тиск. Тому у випадку, коли у складі варти присутня жінка-чатовий, вдається забезпечити всі права підсудного», − зазначає Аліна Корнеєва, яка вже понад два місяці проходить службу в підрозділі.

Тепер така практика введена і в підрозділах Національної гвардії України, перші жінки-конвоїри вже розпочали виконувати цю відповідальну та небезпечну роботу.

«До цього я працювала в банку, в серпні підписала контракт з Національною гвардією. Сьогодні мій перший виїзд в суд», − говорить Марила Злоба, яка нещодавно пройшла початковий курс підготовки і приступила до практичного стажування.

Останнім часом на дотримання прав та основоположних свобод людини звертається дуже велика увага з боку правозахисників, а також відповідних міжнародних організацій.

«Поява жінок в цій професії, це є дуже європейський підхід, який передбачає дивитися на підсудного не як на злочинця, а як на особу, чия вина ще не доведена», − вважає командир роти капітан Олександр Котенок.

Таке нововведення є не тільки у Харкові, а і в інших військових частинах Східного територіального об’єднання Нацгвардії, які виконують задачі з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних.

Група інформації і комунікації Східного ОТО

Валерія Хаустова, Олег Гармаш


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling