Общество

Генпрокуратура: дело о крупной взятке в НБУ отправлено в суд

20 октября 2017 18:06

Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою директора одного з департаментів Національного банку України, головного економіста вказаної державної установи та двох спільників, що виступали у ролі посередників, в одержанні неправомірної вигоди.

Встановлено, що керівник Департаменту платіжних систем Національного банку України, діючи умисно, з корисливих мотивів, розробив злочинну схему, спрямовану на вимагання та отримання через посередників, у ролі яких виступали головний економіст вказаної державної установи та двоє фізичних осіб, неправомірної вигоди на загальну суму 35 тис доларів США у два етапи, від директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю за реєстрацію в Нацбанку внутрішньодержавної платіжної системи для здійснення готівкових та безготівкових переказів в межах України та видачу вказаному підприємству відповідного свідоцтва.

Дії керівника структурного підрозділу Національного банку України кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, головного економіста вказаної державної установи та одного з посередників за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України, а також іншого пособника за ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні 19.10.2017 направлено до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Довідково: обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling