Новини

Князев: мы идем к унификации по одному стандарту всей полиции превенции

20 Жовтня 2017 20:07

Про це Голова Нацполіції зазначив сьогодні, 20 жовтня, під час наради за участі керівників апарату, обласних управлінь, які відповідають за блок превентивної діяльності, та патрульної поліції.

Сергій Князєв наголосив, що перша частина реформування правоохоронної системи – впровадження патрульної поліції – стала позитивним досвідом. І тепер за стандартами цього нового реформованого підрозділу буде організовуватися діяльність інших.

Зокрема, мова йде про групи реагування патрульної поліції. Поступово, у короткий термін, цей підрозділ буде уніфіковано за стандартом патрульної поліції.

«У керівництві управлінь превентивної діяльності в областях мають бути співробітники патрульної поліції. Аби патрульна внесла в поліцію превенції все найкраще. А співробітники ГРПП, у свою чергу, поділилися досвідом роботи в сільській місцевості. Бо регіональна, місцева та сільська робота мають свою специфіку», - зауважив очільник поліції.

Таким чином, вже до кінця цього року близько в 70% обласних апаратів за превенції відповідатиме поліцейський з досвідом роботи в патрульній поліції.

Голова додав, що водночас чекає від поліцейських, які несуть службу у складі груп реагування патрульної поліції, зворотній зв’язок з питань реформування підрозділу.

«Найближчим часом ми виведемо патруль за межі крупних міст та посилимо безпеку у невеликих населених пунктах по всій країні», - підкреслив Сергій Князєв.

Керівник Національної поліції зазначив, що наступний крок реформування блоку превенції – створення в кожному обласному центрі тактичної поліції. Саме цей підрозділ займатиметься охороною громадського порядку, зокрема, забезпеченням безпеки під час масових заходів. Таким чином буде знято додаткове навантаженням на дільничних офіцерів поліції, які зможуть виконувати свої безпосередні професійні обов’язки.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling