Новини

В Швеции пройдет первый фестиваль украинской музыки

21 Жовтня 2017 14:47

Унікальний за своєю місією фестиваль української музики «Переосмислюючи Європу: Україна» пройде в Стокгольмі 23-24 жовтня в престижних професійних концертних залах - Musikaliska та Eric Erikssonhallen, де звучатиме музика українських композиторів від Дмитра Бортнянського, Миколи Лисенка, Миколи Леонтовича до наших сучасників - Мирослава Скорика, Валентина Сильвестрова, Ганни Гаврилець та Олександра Кравчука, повідомляє Главное з посиланням на Ukraine Crisis Media Center.

150 молодих та зовсім юних музикантів з України та Швеції виступатимуть в одному концерті два вечори поспіль: молодіжний академічний симфонічний оркестр Львівської Філармонії "INSO", дитячий хор «Щедрик», найстаріша хорова школа Швеції Adolf Fredriks Musikklasser, солісти - лауреати міжнародних конкурсів, переселенці з Донбасу: Максим Шарпар (фо-но, м. Єнакієве), Євгенія Джалалова (скрипка, м. Донецьк), близнята Софія та Анна Кисляк (скрипка, м. Лисичанськ) та львів'янин Степан Сивохіп (гобой).

Отже, фестиваль не лише знайомить шведську публіку із музикою українських композиторів, та композиторів, пов'язаних з Україною, але й ставить у центр події дітей. Багато хто з них, був змушений покинути свої домівки через війну на Сході України. Проте, їхня участь у фестивалі подарує їм спогади, особливо цінні в їх складній ситуації і можливість розвиватися далі, як музикантам на міжнародній арені. Ці діти виступатимуть на Гала-концерті 24 жовтня - в день ООН, привернувши таким чином, увагу шведської громадськості до проблем війни на Донбасі та окупації Криму РФ. Наразі вони отримають можливість продемонструвати свій талант у Швеції та виступити на одній сцені із відомими музикантами: піаністкою Наталією Пасічник та віолончелістом Якобом Кораньї.

В рамках фестивалю відбудеться світова прем’єра твору однієї з найвідоміших сучасних композиторів Швеції Андреа Тарроді - концертино Пісні неба/Songs of the Sky, написаного спеціально для цього фестивалю і присвяченого Наталії Пасічник, на основі української та шведської народних мелодій. Також на заключному концерті фестивалю вперше в Швеції прозвучить фортепіанний концерт Франца Ксавера Моцарта (сина В.-А. Моцарта), який прожив більшу частину свого життя у Львові.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling