Новини

МВД: Похитителям ребенка грозит до 12 лет лишения свободы

21 Жовтня 2017 16:33

Заместитель главы- начальник ГУ НП в Киеве Андрей Крищенко заявил, что менее чем за сутки правоохранители Киева и области задержали злоумышленников, которые вчера, 20 октября, похитили ребенка в Оболонском районе. Теперь им грозит до 12 лет лишения свободы.

«По тривозі було піднято Оболонський райвідділ. З Головного управління викликали команду людей, які займаються саме розслідуванням злочинів про викрадення людей. Було порушено кримінальне провадження за статтею КК 146 – незаконне позбавлення волі. У Вишгородському районі, на території пилорами їх затримали. Першочергово, правоохоронці затримали співмешканця жінки, яка викрала дитину. Потім затримали і її», - розповів Андрій Крищенко.

Заступник Голови начальник ГУ НП у Києві наголосив, що затриманим загрожує до 12 років позбавлення волі. Наразі жінка повинна пройти психологічну експертизу, але на це потрібен час.

Він зазначив, що зловмисники проживали на території пилорами, у вагончику, де дитина і провела ніч. Але наразі немовля оглянули лікарі і вже передали батькам.

Андрій Крищенко розповів, що затримані 1997 року народження. Зловмисниця стверджувала, що вона близько місяця тому втратила власну дитину і тому пішла на такий крок.

«За версією затриманої, близько місяця тому вона втратила дитину,викинула її на смітник, тому вирішила заволодіти чужою. Ми ще будемо з’ясовувати всі ці обставини. Адже правоохоронцями даний факт зафіксований не був. У нас є версія, що вона викрала цю дитину, аби видати її за свою та приховати злочин», - сказав заступник голови Нацполіції - начальник ГУ НП у Києві .

Андрій Крищенко подякував всьому особовому складу та небайдужим громадянам за роботу та оперативність.

Нагадаємо, вчора, 20 жовтня, близько 17 20, на гарячу лінію 102 надійшов дзвінок, що з дитячого садочка в Оболонському районі було викрадено двохмісячну дитину. Чоловік прийшов у садочок забрати старшу доньку.

Він залишив візочокіз дівчинкою під східцями на першому поверсі будівлі, а сам пішов у групу. Коли ж через кілька хвилин повернувся, виявив порожній візочок без переносної корзини.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling