Харьков

Командир - гвардеец должен быть прекрасным психологом: как курсантов учат бойцами дорожить (фото)

25 октября 2017 07:30

Протягом двох тижнів особовий склад гуманітарного факультету на базі навчального центру Національної академії Національної гвардії України проходив практичні заняття з вогневої, тактичної, автомобільної підготовки, бойового забезпечення, практики роботи з особовим складом. Кульмінацією перебування у навчальному центрі став польовий вихід. Курсанти мали можливість відшліфувати свої навички та перевірити на практиці знання, отримані під час навчання в Академії.

«Я із задоволенням займався на заняттях і отримав великий досвід, який стане мені в нагоді в подальшій службі. Адже вже через кілька місяців мені доведеться працювати з особовим складом у військах, навчати їх та бути прикладом в усьому», – ділиться враженнями курсант Артур Шиленко.

Особовий склад гуманітарного факультету під керівництвом старшого викладача кафедри військового навчання та виховання підполковника Олексія Міршука складали на практиці план морально-психологічного забезпечення бою в обороні. Майбутні заступники командирів роти по роботі з особовим складом згідно доведеної обстановки та поставленого завдання відпрацьовували пропозиції, попереднє розпорядження, а також вказівки командира щодо морально-психологічного забезпечення дій підрозділу.

Викладачі кафедри психології та педагогіки для військовослужбовців гуманітарного факультету підготував різноманітні навчальні місця, де керівники могли перевірити дії курсантів під час стресових, небезпечних ситуацій.

«Заняття з гвардійцями стосовно психологічних особливостей службово-бойової діяльності в екстремальних умовах проводяться задля того, щоб навчити курсантів технікам та практичним прийомам надання психологічної допомоги», - розповідає начальник кафедри психології та педагогіки полковник Віталій Ролін.

Курсанти мали можливість показати свої лідерські якості під час відпрацювання поставлених завдань. На навчальних місцях на особовий склад чекала низка тренінгових вправ, а саме: падіння на довіру, вертикальна та горизонтальна павутина. Курсанти розподілялись на підгрупи. Саме тут вони мали проявити себе, як єдине ціле, допомагаючи один одному під час проходження психологічної смуги перешкод.

Крім того, на польовому виході був задіяний тренажер серцево-легеневої реанімації, на якому майбутні офіцери вчились надавати першу медичну допомогу, а саме відпрацювали техніку проведення штучного дихання, непрямого масажу серця.
Практичні заняття для майбутніх офіцерів виявилися досить напруженим та складними, фінальним завершенням яких став марш-кидок на 20 кілометрів.

Вже стало доброю традицією на польовий вихід гуманітарного факультету запрошувати настоятеля храму Успіння Пресвятої Богородиці села Рубіжне протоієрея Ігоря. Він благословив на ратну службу і навчання хлопців та дівчат.

«Практичні заняття для курсантів в польових умовах були дуже плідними. Молоді правоохоронці отримали практичний досвід у виконанні вправ, нормативів, управлінню діями підлеглих в ході виконання бойових завдань, закріпили свої теоретичні знання та здобули необхідні для майбутнього офіцера практичні навички», – зазначив начальник гуманітарного факультету полковник Сергій Іщенко.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling