Политика

Военком Житомира признался: молодежь служить не желает, приходится сгонять силой

26 октября 2017 10:14

За жовтень-листопад 2017 року Житомирський об’єднаний міський військовий комісаріат має призвати близько 60 юнаків призовного віку.

Про це в інтерв’ю Житомир.info розповів заступник військового комісара - начальник відділення комплектування Житомирського об’єднаного міського військового комісаріату В’ячеслав Томашевський 25 жовтня. За його словами, призовники неохоче приходять за повістками, ба більше – деяких доводиться шукати.

«Завдання нам стоїть призвати близько 60 чоловік до Збройних Сил та Національної Гвардії. Відповідно до Указу Президента України, призиваємо від 20 до 27 років. Служба триває 18 місяців для тих, хто не має вищої освіти. Ті, хто має вищу освіту (спеціаліст, магістр) служитимуть 12 місяців. На даний час з Житомира та Житомирського району призвано 30 - 35 військовослужбовців. Люди за повістками приходять неохоче. Шукаємо, вручаємо повістки. Є люди, які бажають, самостійно приходять, але їх меншість. Переважну більшість людей доводиться шукати. Вони не хочуть іти до Збройних Сил проходити строково-військову службу. Причини які? Війна на Сході, хоча строковиків до зони АТО ніхто не відправляє», - розповідає В’ячеслав Томашевський.

Нагадаємо, раніше в Сумах повідомили, що половина так званих призовників відмовилась навіть приходити до військового комісаріату.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling