Политика

Сводки с фронта: Минобороны и Главное управление разведки отчитались

26 октября 2017 14:13

Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення АТО продовжувала загострюватися. На окремих ділянках лінії розмежування російсько-окупаційні сили вели обстріли із озброєння, забороненого мінськими угодами. Зокрема, ворог вів вогонь із 120-мм мінометів та реактивних систем залпового вогню «Град».

Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення противник провів 15 обстрілів позицій Збройних Сил України, з яких 12 були прицільними.

Дев’ять разів українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь із стрілецької зброї та гранатометів.

Унаслідок бойових дій загиблих серед військовослужбовців Збройних Сил України немає. Один боєць зазнав поранень неподалік Авдіївки і був оперативно евакуйований до військового мобільного госпіталя.

Луганський напрямок

На цій ділянці фронту у другій половині дня ворог 4 рази відкривав вогонь у бік позицій Збройних Сил України. На підступах до Новотошківського були двічі зафіксовані обстріли зі стрілецької зброї та гранатометів. А наприкінці доби в напрямку опорних пунктів Збройних Сил України біля Троїцького противник випустив 20 снарядів із реактивної системи залпового вогню «Град». Зважаючи на те, що ці обстріли не становили загрози життю наших військовослужбовців, українські підрозділи вогонь у відповідь не відкривали.

Водночас, поблизу Кримського на вогонь бойовиків захисники України відповіли ефективним вогнем із стрілецької зброї та гранатометів.

Донецький напрямок

На Донецькому напрямку проросійські найманці 7 разів порушували режим тиші, переважно вдень та увечері. Найбільшу кількість обстрілів було зафіксовано в районі Авдіївки, де ворог чотири рази відкривав прицільний вогонь із піхотного озброєння. Гаряче було і на підступах до Пісків, де противник понад годину вів вогонь із гранатометів та БМП. В районі Троїцького Донецької області ворог випустив в бік наших позицій 8 мін із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів.

У переважній більшості випадків українські військовослужбовці вгамовували ворожі провокації прицільним вогнем, застосовуючи весь дозволений арсенал засобів вогневого впливу.

Приморський напрямок

Вранці та увечері тут було зафіксовано 4 прицільні обстріли з боку противника. Найтривожнішою обстановка була навколо Водяного, де після 11-ї години ворог здійснив обстріл наших позицій із великокаліберних кулеметів та випустив чотири 82-мм міни. Також противник обстрілював зі стрілецької зброї та гранатометів Гнутове, Лебединське та Талаківку.

Крім того, увечері проросійські сили двічі відкривали вогонь із 120-мм мінометів по житловій зоні Водяного, куди поцілили загалом чотири важкі мінометні снаряди.

Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Інформація Головного управління розвідки МОУ

У з’єднаннях і частинах т.зв. 1 та 2 АК зростає кількість небойових втрат особового складу внаслідок експлуатації несправної техніки і озброєння, недотримання правил безпеки і порушень у ході виконання господарчих робіт. Зокрема, 25 жовтня в одній із частин 1 АК внаслідок детонації боєприпасів поранено бойовика, який виконував роботи з їх обслуговування. У цій же частині найманці отримали опіки через порушення правил безпеки у ході виконання господарчих робіт. Один із них у важкому стані госпіталізований.

Існує ймовірність подальшого збільшення небойових втрат військовослужбовців російських окупаційних військ через зберігання на складах і у боєкомплектах бойових машин поставлених з Росії боєприпасів, термін придатності яких закінчився. Зокрема, велика кількість непридатних для використання боєприпасів знаходиться у з’єднаннях і частинах т.зв. 2 АК.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling