Политика

Румынский дипломат: Сильная Украина - лучший ответ российской агресии

27 октября 2017 08:17

Про це в четвер під час офіційної церемонії закриття спільного проекту «Підтримка розвитку Національної гвардії України» між Нацгвардією та Жандармерією Румунії заявив тимчасово Повірений у справах Посольства Румунії в Україні Георге Ангель.

«Ми сьогодні закриваємо цей проект, але я впевнений, що його завершення означає початок наступного проекту між Національною гвардією України і жандармерії Румунії. Співпраця між Нацгвардією України та Жандармерією Румунії має велику перспективу на майбутнє. І радий, що українські колеги також поділяють цю думку», - сказав він.

За словами румунського дипломата, безпека певної країни не полягає лише в її захисті від зовнішніх викликів. Георге Ангель переконаний, що країна, яка має танки, підводні човни та літаки – це ще не означає, що вона знаходиться у повній безпеці.

«Вони захищають тебе від зовнішніх впливів, але дуже важливо мати безпеку всередині країни. І тут Національна гвардія України має дуже важливу роль, так само, як і Жандармерія Румунії в своїй країні. З огляду на вашу діяльність в Україні, я високо оцінюю те, чого ви досягли. Тому що сильна внутрішня безпека робить Україну сильнішою. А сильна Україна – це краща відповідь для цієї агресії», - підкреслив він.

Тимчасово Повірений у справах Посольства Румунії в Україні привітав Національну гвардію з вступом у Міжнародну асоціацію FIEP і запевнив, що Румунія і надалі підтримуватиме зусилля України на шляху до вступу в Європейський союз та залишатиметься партнером у підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

У свою чергу заступник Генерального інспектора Жандармерії Румунії полковник Іонуц-Каталін Сінділе запевнив у всебічній підтримці Національної гвардії України на шляху її розвитку.

«Я переконаний, що проект який закінчується сьогодні – це лише маленька частина нашої співпраці. Я вас запевняю, що Жандармерія Румунії завжди буде допомагати і підтримувати в майбутньому ініціативи з модернізації Національної гвардії України відповідно до міжнародних та європейських норм», - підкреслив він.

Довідково:

Спільний проект Жандармерії Румунії і Національної гвардії України. «Підтримка розвитку Національної гвардії України» стартував у вересні 2016 року. Це вже другий подібний проект. Він мав на меті підвищення інституційної спроможності Національної гвардії України щодо виконання покладених на неї завдань із забезпечення громадської безпеки. Проект складався із трьох компонентів – «Охорона громадського порядку», «Гірська підготовка» та «Професійна підготовка». Кожний компонент передбачав серію спільних теоретичних та практичних заходів, що проходили як в Україні, так і в Румунії.

Реалізація проекту тривала 14 місяців і завершилась у жовтні 2017 року.

Ураховуючи той факт, що Національна гвардія України відповідно до чинного законодавства виконує завдання із забезпечення громадської безпеки всередині країни, командування НГУ приділяє значну увагу питанням удосконалення діяльності з охорони громадського порядку. Українська сторона планує і надалі активно вивчати передовий досвід аналогічних іноземних правоохоронних формувань (зокрема, у рамках співпраці із структурами, що входять до складу Асоціації FIEP) для його подальшого впровадження у власну службово-бойову діяльність.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling