Харьков

В НАТО решили присмотреться к харьковским курсантам

27 октября 2017 10:15

У Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХНУПС) в рамках «Днів НАТО» в Україні відбулася зустріч з делегацією Північноатлантичного альянсу, яку очолив генерал-майор Одд Егіл Педерсен. Під час роботи учасники обговорили питання структури, організації та системи підготовки кадрів, політику НАТО після Варшавського саміту та перспективи співпраці з Україною. До речі, спілкування в навчальних аудиторіях з курсантами та викладачами проходило англійською мовою.

— Для університету співпраця з представниками держав-членів НАТО має пріоритетне значення, оскільки доповнює процес реформування наших Збройних Сил та сприяє інтеграції університету в європейську та євроатлантичну систему військової освіти, — зазначив начальник університету генерал-майор Андрій Алімпієв. — За підтримки НАТО та держав-членів Альянсу Збройні Сили України підвищують обороноздатність, а також продовжують реформування, щоб досягти сумісності з арміями іноземних партнерів. Ми повинні максимально використати можливості діалогу та практичного співробітництва з метою забезпечення суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, — підкреслив він.

Голова делегації генерал-майор Одд Егіл Педерсен в свою чергу відмітив, що метою візиту є ознайомлення з керівним, навчально-викладацьким складом, курсантами, інфраструктурою університету, а також обговорення перспектив двостороннього співробітництва.

Підбиваючи підсумки зустрічі, представники Альянсу надали високу оцінку рівню фахових знань курсантів та офіцерів, відмітили їхню активність та дружню атмосферу зустрічі. Також учасники заходу з обох сторін висловили глибоку впевненість у необхідності подальшої співпраці.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling