Общество

Стали известны результаты применения Нацполицией новых методов розыска пропавших детей

30 октября 2017 10:44

З початку року Нацполіція «за гарячими слідами» розшукала понад 5,3 тисячи зниклих дітей. Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

Загалом до поліції надійшло 6 288 повідомлень про зникнення неповнолітніх. 85% зниклих були розшукані упродовж доби.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість повідомлень про зникнення дітей зросла на 24,6 %. Водночас було розшукано на 1 245 більше дітей, аніж у минулому році.

Усього ж з початку року за фактами зникнення дітей відкрите 541 кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство). Не розшуканими на даний час по всій країні залишаються 55 дітей, з них 19 – зникли цього року.

Нагадаємо, Нацполіція впровадила нові методи розшуку зниклих безвісти неповнолітніх. Мова йде про спільні групи, до яких входять оперативники та працівники ювенальної превенції.

Так, завдяки злагодженим діям особового складу поліції Києва та взаємодії із громадою у столиці, менше ніж за добу поліцейські розшукали та повернули батькам викрадене немовля.

Із загальної кількості повідомлень про зникнення більшість – випадки самовільної втечі підлітків.

«Для того, щоб знайти дитину, повернути її додому, поліція залучає великі ресурси, задіюються одразу кілька служб. В особливих випадках, коли зникають діти до 10 років, до пошуків залучається Національна гвардія, Державна служба з надзвичайних ситуацій та інші відомства», – розповіла начальник Управління ювенальної превенції Національної поліції України Лариса Зуб.

Вона зазначила, що основні причини, за якими діти йдуть з дому або навчально-виховних закладів, – конфлікти з батьками, опікунами, вихователями, однолітками, неблагополучна ситуація в сім’ї, схильність до бродяжництва. Тому поліцейські роблять упор на превенції та недопущенні рецидиву серед дітей, які вже неодноразово йшли з дому.

Варто відзначити, коли мова йде про зникнення дитини, на рахунку кожна хвилина. Чим раніше батьки звернуться до поліції, тим більше шансів швидше розшукати малечу, повернути її додому та вберегти від скоєння правопорушень стосовно неї.

Окрім того, у рамках взаємодії із розшуку безвісти зниклих дітей Нацполіція і оператор мобільного зв’язку підписали меморандум про співпрацю. Так, оператор робить розсилку своїм абонентам з інформацією про дитину, що розшукується. В такий спосіб громада була залучена до пошуків вже 30 дітей.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling