Харьков

За сутки в Украине трое пострадавших от взрывов боеприпасов

30 октября 2017 12:38

Упродовж двох годин поліція зафіксувала кілька фактів травмування внаслідок необережного поводження зі зброєю На Харківщині. 45-річний чоловік від отриманих численних тілесних ушкоджень помер. У Київській області тілесні ушкодження отримали дві особи.

Повідомлення про те, що на Харківщині в одній із будівель пролунав вибух, надійшло до чергової частини Куп’янського відділу поліції вчора о 15:20 від чергового Державної служби надзвичайних ситуацій.

За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група відділу поліції та працівники вибухотехнічного управління харківської поліції. З’ясовано, що 45-річний чоловік займався пошуками металобрухту. Після чергової знахідки він вирішив розібрати один з таких предметів. В результаті чого на подвір’ї чоловіка стався вибух.

Під час огляду місця події правоохоронці виявили та вилучили артилерійський бронебійний снаряд із зарядом вибухової речовини всередині калібром 76 мм зі слідами корозії часів Другої Світової війни.

Вилучене направлено на експертизу.

Слідчим факт події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. Слідчі дії тривають.

В другому випадку, на Київщині при необережному поводженні з гранатою стався вибух. У результаті чого 30-річний місцевий житель і його 60-річна мати отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості та доправлені до лікарні.

Про вибух повідомила сусідка. За вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група Києво-Святошинського району, вибухотехнічна лабораторія, швидка медична допомога.

На місці події фахівці-вибухотехніки виявили фрагменти гранати РГД-45, запобіжну скобу, які направлені на проведення відповідних експертиз.

30-річний чоловік пояснив працівникам поліції, що гранату він знайшов два роки тому і зберігав удома.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Триває слідство.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling