Харьков

Будущие офицеры спецназа Нацгвардии учились освобождать заложников (фото)

9 ноября 2017 18:45

Майбутні спецпризначенці відпрацьовували проведення спеціальної операції по звільненню заручників, що були захоплені озброєними злочинцями у транспорті. Курсанти набували практичних навичок шляхом відпрацювання різних сценаріїв дій та за умов ускладнення обстановки. Першочергова задача – зупинити автобус та проникнути всередину.

«Головна мета проведення таких навчань полягає у відпрацюванні навиків працювати в команді. Група, що виконує завдання має працювати як злагоджений механізм і знати дії на крок вперед не тільки свої, а й бойових товаришів. Наші заняття складаються завжди з декількох етапів: спочатку ми відпрацьовуємо техніку дій кожного військовослужбовця окремо, далі починаємо тренувати злагодженість дій групи та використання спеціальних засобів. І вже лише після цього, починається тренування пильності та уваги, шляхом ускладнення обстановки, а це може бути – використання імітаційних засобів, вибухівки, димів або взяття заручників. В заняттях брали участь курсанти-випускники, тому кожного разу я змінював сценарій і вимагав від них не лише правильних дій, а й контролював тактику виконання завдання та швидкість. По їхньому настрою та відповідальному ставленню я бачу, що заняття в такому форматі їм подобаються і вони намагаються викладатися на повну», - зазначив керівник заняття доцент кафедри управління повсякденною діяльністю підполковник Максим Голубок.

Такі практичні заняття проводяться регулярно з майбутніми офіцерами спеціального призначення, що убувають до навчального центру на двотижневі польові виходи і є обов’язковим елементом підготовки.

«Ці заняття є одними з моїх найулюбленіших і часто навіть не помічаєш, як вони минають. Помітно, як власні дії стають більш впевненими та рішучими наприкінці заняття і починаєш діяти автоматично. Я хотів би, щоб у реальному житті ситуацій, які ми відпрацьовували, траплялось менше, проте, приємно, якщо твій професіоналізм може допомогти врятувати чиєсь життя. Заради цього наполегливо і тренуємось», - поділився враженнями майбутній офіцер підрозділів спеціального призначення Сергій В.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling