Харьков

Харьковчане в суде оспаривают призыв на срочную службу

9 ноября 2017 21:02

Про це йдеться в ухвалі Харківського окружного адміністративного суду, який, розглянувши адміністративний позов хлопця до Київського районного військового комісаріату м.Харкова, призовної комісії Київського районного військового комісаріату м. Харкова про визнання дій протиправними та скасування протиправного рішення.

Зокрема, позивач вимогає визнати протиправними дії Київського районного військового комісаріату м. Харкова щодо його призову на строкову військову службу; визнати протиправним та скасувати рішення призовної комісії Київського районного військового комісаріату м. Харкова про призов на строкову військову службу.

Суд вважає, що позовна заява відповідає вимогам статей 104-106 Кодексу адміністративного судочинства України.

Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства одноособовим складом суду.

Враховуючи те, що всі підготовчі дії виконані в повному обсязі, за таких обставин, керуючись ст.ст. 105-107, 110, 121, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд ухвалив:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі за адміністративним позовом хлопця до Київського районного військового комісаріату м.Харкова, Призовної комісії Київського районного військового комісаріату м. Харкова про визнання дій протиправними та скасування протиправного рішення.

2. Запропонувати відповідачу в строк до 15.11.2017 року надати письмові заперечення проти позову та обов'язково додати всі матеріали, що були або мали бути взяті ним до уваги при прийнятті рішення, вчиненні дії, допущенні бездіяльності, з приводу яких подано позов.

3. Адміністративна справа розглядається суддею одноособово.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, у зв'язку з протиправними облавами, які задля виконання плану призову на строкову службу влаштовують військкомати, представники офісу омбудсмену України та юристи дали поради про те, як не стати жертвами таких облав, та пояснили, на що мають та не мають права "призовники" та працівники військкоматів.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling