Политика

Обеспечить развитие независимой Украины может только сильное национальное государство - Турчинов

11 ноября 2017 15:05

Тільки сильна національна держава, в основі якої - потужні Збройні Сили, інші військові формування, надійний і ефективно діючий сектор безпеки і оборони може забезпечити виживання і розвиток незалежної України.

Про це сказав Секретар РНБО Олександр Турчинов під час виступу на з'їзді партії "Народний фронт", що проходить в Києві.

За його словами, руйнування системи колективної безпеки вже відбулося, “що особливо гостро відчула Україна”.

“У цих умовах нам треба чітко визначити пріоритети. Лише сильна, незалежна, національна держава здатна змусити рахуватися зі своїми інтересами та змінити відношення до себе”, - наголосив Секретар РНБО, додавши, що головним пріоритетом має стати побудова такої держави.

“Держави, яка буде спроможною захищати життєво важливі інтереси українців - державний суверенітет, свободу і гідність, забезпечити економічний розвиток, опанування інноваційних технологій і нових ринків”, - підкреслив Турчинов.

Окрім того, за словами Секретаря РНБО, надзвичайно важливо продовжити реформаторський курс, “не зірвавшись в безплідний і руйнівний популізм, що може за короткий час знищити всі здобутки, у важкій боротьбі здобуті українцями за останні три роки”.

“Проти нашої країни ведеться системна і жорстока війна, і для нас немає альтернативи як перемогти у цій війні. Але для цього потрібна мобілізація всієї нації, всіх ресурсів держави, ефективна взаємодія і координація між усіма складовими оборонної та безпекової сфери в Україні”, - наголосив він.

“Україна має всі підстави не тільки вижити, а й перетворитися на регіонального лідера, здатного захистити не тільки себе, але і своїх союзників. Сильна Українська держава - це запорука нашої незалежності та динамічного розвитку, це спільна справа всіх патріотів, усього Українського народу. Це наш дороговказ і наша програмна задача” - резюмував Турчинов.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling