Общество

Доказано: мотивация без принуждения дает отличные результаты при отборе на срочную службу (фото)

13 ноября 2017 08:22

На базі 25-ї бригади охорони громадського порядку Північного ОТО Національної гвардії України більше півсотні військовослужбовців присягли на вірність народові України. На плацу військової частини солдати з гордістю та пошаною один за одним зачитували текст військової присяги. Вони дали урочисту клятву завжди додержуватись законів України, боронити народ і кордони рідної Держави. Урочистості розпочав з вітального слова до присутніх командир військової частини полковник Віталій Данько, який у своєму виступі зазначив, що молоде поповнення проходитиме службу в одному з найкращих підрозділів Нацгвардії.

«Складання Військової присяги – це завжди знаменна подія для кожного військовослужбовця. Клятва на вірність своїй Батьківщині споконвічно була для кожного воїна тим непорушним і недоторканим словом, ціна якому – більша за життя. Саме вам, випала відповідальна місія охороняти мир та спокій жителів столиці, забезпечувати порядок та охороняти головні адміністративні будівлі держави»,– зазначив у своїй промові командир частини.

Після урочистого складання військової присяги молодим поповненням, присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих військовослужбовців частини Максима Третяка та Івана Теплюка, поклавши квіти до меморіальної дошки. По закінченню урочистостей рідні мали можливість привітати військовослужбовців зі знаменною подією. Батьки та родичі зізнавались, що пишаються своїми дітьми, які готові стати на захист Батьківщини.

Також Запорізькі гвардійці прийняли військову присягу на острові Хортиця

Поповнення призову 23-ї окремої бригади охорони громадського порядку Національної гвардії України прийняло Військову присягу на вірність українському народові. Ця значна подія відбулась на священній для кожного українця землі, колисці українського козацтва – острові Хортиця.

Зі словами привітання до військовослужбовців звернувся командир бригади полковник Андрій Каргаєв: «Гвардійці, прийняття військової присяги це дуже визначна подія в житті кожного чоловіка, адже приймаючи присягу ти даєш клятву в першу чергу собі, що ніколи не зрадиш своїх рідних, близьких і свій народ, клянешся, що будеш гідним захисником своєї Батьківщини, свого краю, своєї домівки, клянешся відстоювати свободу і незалежність всіх громадян України! У добру путь!»

Після урочистого ритуалу прийняття Військової присяги всіх присутніх привітали шановні гості свята – перший заступник голови Запорізької обласної Ради Єгор Семенков, заступник міського голови Анатолій Найда, голова ветеранської організації нашої частини полковник запасу Захаров Олександр Семенович. Зі словами батьківської настанови і щирими вітаннями до новоспечених гвардійців звернулась Ольга Лебідь – мати призовника. А від особового складу навчального збору виступив солдат Андрій Валітура, який подякував за турботливе ставлення командирів та цікаве навчання військовій справі.

Військовий капелан частини – протоієрей Анатолій Кусик провів молебень та благословив гвардійців на добру службу, а також провів освячення всіх присутніх. Кожен воїн отримав від святого отця натільний хрестик та освячену іконку-оберіг.

Потім увазі батьків та гостей свята було представлено показовий виступ молодих гвардійців, які продемонстрували прийоми рукопашного бою і самозахисту без зброї та зі зброєю.

По закінченню урочистостей командир бригади відповів на всі питання, які цікавили батьків, а також роз’яснив умови та порядок переходу на військову службу за контрактом. По прибуттю до місця дислокації всі бажаючі мали змогу оглянути територію військової частини, розташування, солдатську їдальню, і ознайомитись із побутовими умовами проходження строкової військової служби. Рідні та батьки були приємно здивовані умовами проживання та харчування своїх синів.

Нагадаємо, мотивовані харківські призовники також віддають перевагу Нацгвардії.

Про це на прес-конференції заявив військовий комісар Харківщини полковник Юрій Калгушкін.

«В рамках осіннього призову до військ відправлено 597 юнаків призовного віку. План призову складає близько 1600 осіб та буде проходити до 30 листопада», - зазначив він.

Як зазначив Юрій Калгушкін, враховується стан здоров'я, освіта призовників, а також бажання служити в тому чи іншому роді військ. "Аналіз 10 днів листопада показав, що, в основному, юнаки хочуть служити в високомобільних підрозділах або в Нацгвардії». І це при тому, що на Харківщині 15 мінімум 15 тис. хлопців, які не бажають служити у ЗСУ, та навіть вирішили не приходити до військкоматів.

Основний принцип відбору в НГУ - мотивація та щире бажання розвиватися. Для цього представники Нацгвардії прямо в військкоматах та на обласному збірному пункті проводять співбесіди з претендентами на службу, психологічні тестування і таке інше. В підтвердження цього на строкову службу не потраплять юнаки, які чесно говорять про те, що не хочуть або бояться служити, були залякані або силоміць доставлені до військкоматів.

Мотивованим хлопцям Національна гвардія гарантує, що при виборі їх майбутньої військової спеціальності в обов'язковому порядку будуть враховані їхні побажання і отримана цивільна освіта. Таке ставлення гвардійців до призовників призвело навіть до того, що на строкову службу в НГУ серед харків'ян вже існує конкурс.

Нагадаємо, для тих, хто тільки визначається з питанням, де саме проходити строкову або контрактну службу, в НГУ створили регіональні рекрутингові центри, в яких молода людина і його батьки можуть отримати повну інформацію про службу саме в Національній гвардії України.

В східному регіоні такий центр знаходиться за адресою: м. Харків, вул. Академіка Проскури, 1 тел. (057) 760-30-61, 063-317-00-82.

І як результат всебічної уваги до хлопців з боку офіцерів НГУ, ставлення до юнаків, як до Особистостей, 11 листопада молоде поповнення військової частини 3017 склало Військову присягу на вірність українському народові. Юнаки, які одні з найперших по осінньому призиву обрали Національну гвардію України, зробили найважливіший крок в військовому житті.

Осіннім ранком на плацу частини в урочистій обстановці зібрався особовий склад 3-ї бригади оперативного призначення, рідні та близькі юнаків, щоб особисто засвідчити їх присягу на вірність українському народові.

До молодих воїнів та гостей свята з промовою звернувся командир частини полковник Дмитро Проценко.

«Кожен, хто приймає присягу на вірність українському народові, дає клятву бути вірним і відданим йому, сумлінно і чесно виконувати службовий обов’язок, захищати нашу Вітчизну, непохитно стояти на сторожі її свободи і незалежності», ‒ зазначив він у своєму виступі.

Також з трибуни виступили мати молодого солдата Ірина Васильєва, та молодий солдат Владислав Васильєв. Із Божим благословенням та словами спільної молитви до присутніх звернувся капелан військової частини отець Михайло Лівіцький.

В ході урочистої церемонії молодь помітно хвилювалася і це хвилювання передавалося і старшим товаришам по службі. Мабуть всі вони згадали свою присягу. Багато у кого задумливі посмішки на обличчях, бо перед молодими гвардійцями навстіж розкриваються двері в повноцінне, буремне військове життя.

« …урочисто присягаю Українському народові завжди бути йому вірним і відданим, обороняти України, захищати її суверенітет, територіальну цілісність і недоторканність…», ‒ гулко розносилось над плацом, немов карбовані, слова із клятви молодих воїнів.

Після завершення ритуалу складання Військової присяги батьки та рідні поспілкувались з командуванням частини, а також мали можливість ознайомитись із зразками техніки і озброєння та солдатським побутом.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling