Экономика

В Днепре ликвидирован крупный конвертационный центр (фото)

14 ноября 2017 08:10

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Дніпропетровській області спільно із прокуратурою Запорізької області ліквідували конвертаційний центр з обігом більше 300 млн. грн., вилучили понад 900 тис. грн. в національній та іноземній валюті та наклали арешт на 103 поточні рахунки підприємств-учасників.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст. 212, ч.5 ст.27, ч.3 ст. 212, ч.2 ст. 205 КК України припинено діяльність групи осіб, які надавали послуги підприємствам реального сектору економіки Київської, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської областей та м. Києва з формування штучного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку.

Протягом 2016-2017 років фігуранти створили (зареєстрували) низку суб’єктів господарювання, які у подальшому використовувались у злочинній схемі транзиту та конвертації.

Механізм конвертації полягав в тому, що на розрахункові рахунки транзитно-конвертаційних підприємств та фіктивних СГД підприємства реального сектору економіки перераховували безготівкові грошові кошти за нібито придбані ТМЦ (товари та послуги).

В подальшому ці кошти перераховувались на розрахункові рахунки СГД – реального сектору економіки, які займаються оптовою торгівлею (тютюнові вироби, продукти харчування та ін.) за нібито придбані ТМЦ. Фактично вказані СГД реалізовували ТМЦ за готівку, яку в подальшому передавали організаторам «конверту», а в документах податкового обліку відображали продаж ТМЦ підприємствам, які входили до складу конвертаційного центру, формуючи при цьому податковий кредит з ПДВ.

Протягом 2016 - 2017 років через вказані СГД проконвертовано понад 300 млн. грн.

За результатами 24 обшуків, проведених за місцями проживання фігурантів, в офісних, гаражних приміщеннях та транспортних засобах вилучено 50 тис. грн., 24 тис. доларів США, 8 тис. ЄВРО, 1,1 тис. швейцарських франків (в еквіваленті 916 тис. грн.), 62 печатки, 19 відбитків печаток, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, жорсткі диски, банківські картки, чорнові записи та фінансово-господарські документи.

Окрім того, накладено арешт на 103 поточні рахунки компаній - учасників конвертаційного центру, відкриті у 21 банківській установі.

Тривають слідчі дії.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling