Харьков

В ХНУВД разбирались с вопросами противодействия киберпреступности и торговле людьми

17 ноября 2017 17:38

У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні питання протидії кіберзлочинності та торгівлі людьми» за підтримки та участі Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

У ній взяли участь начальник Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції України Артем Крищенко, національний спеціаліст проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Надія Кондибіна, директор Департаменту ґендерного розвитку та протидії торгівлі людьми Міністерства соціальної політики України Олена Фаримець, працівники Служби безпеки України, Прокуратури України, МВС та Національної поліції України – слідчі, оперативні працівники, експерти науково-дослідних експертно-криміналістичних центрів, представники закордонних правоохоронних органів та навчальних закладів, що займаються протидією кіберзлочинності та торгівлі людьми, представники інституцій, зацікавлених у протидії кіберзлочинності та торгівлі людьми, вчені, які займаються науковою діяльністю за напрямами роботи конференції, а також курсанти, студенти, аспіранти (ад’юнкти) та слухачі, які здійснюють науковий пошук за напрямами роботи конференції.

Відкрив науковий захід ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко. «Протидіяти кіберзлочинності та торгівлі людьми – одне з першочергових завдань для правоохоронних органів не тільки України, але й світу. Як показує практика, ці напрями злочинної діяльності перебувають в активній фазі розвитку, а інколи навіть перетинаються, сприяючи утворенню взаємовигідних конгломератів злочинних угрупувань, – зазначив ректор. Для вчинення злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, застосовуються інформаційні технології, а кіберправопорушники, в свою чергу, шукають нові прибуткові види злочинного бізнесу, один з таких – торгівля «живим товаром»».

Ефективно протидіяти цим видам злочинів необхідно комплексно. Саме тому учасниками конференції стали понад 140 учених та практиків – фахівців у різних галузях діяльності.

З вітальним словом до присутніх звернулася Надія Кондибіна, яка передала привітання від Координатора проектів ОБСЄ в Україні та розповіла про результати діяльності щодо превентивних дій, співпраці та організації надання практичної допомоги постраждалим від насильства, торгівлі людьми. Питанням реалізації державної політики в сфері протидії торгівлі людьми в Україні та застосування інформаційних технологій в розслідуванні присвятив свій виступ Артем Крищенко. Представник Міністерства соціальної політики України Олена Фаримець проаналізувала причини, що стали підґрунтям для скоєння злочинів проти людини та зупинилася на заходах соціального захисту постраждалих від торгівлі людьми.

Під час конференції учасники заходу піднімали у своїх виступах наступні питання: правове та організаційне забезпечення протидії кіберзлочинності та торгівлі людьми; виявлення, попередження та розслідування злочинів торгівлі людьми, вчинених із застосуванням інформаційних технологій; кримінально-правові, процесуальні та криміналістичні аспекти протидії; використання інформаційних технологій і технічних засобів; питання кадрового забезпечення; вивчення та застосування міжнародного досвіду та інші.

За матеріалами виступів, наданих учасниками конференції, опубліковано збірник тез.

Источник: ВЗГ ХНУВС


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling