Новини

В Харькове военкомы устроили показательные занятия для чиновников (фото)

18 Листопада 2017 18:10

У Харкові, на базі збірного пункту Харківського обласного військового комісаріату відбулося показове інструкторсько-методичне заняття з питання розгортання пункту прийому особового складу та попереднього пункту збору техніки національної економіки загону оборони. До заняття були залучені військові комісари Харківщини та голови державних районних адміністрацій.

Основною метою заходу стало визначення єдиних підходів посадових осіб держадміністрацій та військових комісаріатів щодо порядку призначення, складу та організації роботи елементів бази мобілізаційного розгортання в ході оповіщення, прийому та поставки мобілізаційних ресурсів до військових організаційних структур Збройних Сил України та інших військових формувань.

Також в рамках занять були проведені комплексні заняття з індивідуальної підготовки та бойового злагодження особового складу загонів тероборони.

У ході занять було відпрацьовано низку питань з тактико-спеціальної підготовки. Під керівництвом кваліфікованих інструкторів резервісти отримали навички володіння стрілецькою зброєю, приведення її до бойового стану в нештатних ситуаціях. Також учасники занять отримали теоретичні знання з тактичної медицини, відпрацьовали методику надання першої медичної допомоги при вогнепальних пораненнях та елементи евакуювання пораненого з поля бою. Крім того, військовозобов’язані вивчили широке коло питань з інженерної підготовки, виявлення та подолання інженерних і мінно-вибухових загороджень, індивідуального захисту від хімічного ураження.

— Завдяки даному заходу нам вдалося узгодити ключові питання щодо організації мобілізаційної роботи як у військових комісаріатах, так і в органах місцевої влади. Крім того, в умовах, наближених до бойових, майже сотня резервістів загонів з територіальної оборони успішно виконала програму занять та отримала необхідні знання та навички, — зауважив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling