Новини

МВД изучит и внедрит опыт Нью-Йорка по снижению преступности на 40% (фото)

20 Листопада 2017 12:31

Міністр внутрішніх справ України заявив, що під час зустрічі з екс-мером Нью-Йорка, радником президента США з кібербезпеки Рудольфо Джуліані обговорили питання впровадження в Україні «Теорії розбитих вікон».

«Нам цікавий досвід його роботи, коли він був два терміни мером Нью-Йорка. За цей термін Нью-Йорк з міста з двозначною репутацією став містом, в якому додалися інвестиції за рахунок комплексної системи заходів. Він, будучи мером, впровадив «Теорію розбитих вікон» і знизив злочинність на 40%. Він створив спеціальну систему реагування, персональну відповідальність та персональне стимулювання місцевих поліцейських. Ця система запрацювала і досі працює в усьому світі. Ми її будемо теж імплементувати потихеньку», - сказав Арсен Аваков.

Він додав також, що після короткої зустрічі з Джуліані в Харкові в неділю, має намір зустрітися з ним в Києві.

«Думаю, що ми з ним продовжимо вже неформальне спілкування, в неформальній обстановці. Він є радником Трампа з кібербезпеки - це теж важливий напрямок, будемо з ним обговорювати», - сказав міністр.

Нагадаємо, суть «Теорії розбитих вікон» полягає у поведінковій психології мас. Якщо люди бачать, що інші особи порушують правила і їм це сходить з рук, то вони вважають, що можуть діяти так само. Якщо ж на тротуарі припарковано кілька автомобілів, то точно знайдуться й інші водії, які забажають залишили там і своє авто — звісно ж, «на 5 хвилин».

На основі цієї теорії, Рудольф Джуліані розпочав у 1994 році «політику нульової терпимості» до дрібних правопорушень. Поліції дали розпорядження реагувати на найдрібніші правопорушення. Карали навіть за папірець, кинутий поруч зі сміттєвою урною. За два роки вдалося скоротити рівень тяжких злочинів більш ніж на третину, а вбивств — майже наполовину. Відтак до кінця 1990-х Нью-Йорк став одним із найбезпечніших мегаполісів США.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling