Новини

Харьковские гвардейцы приняли Военную Присягу на верность украинскому народу (фото)

20 Листопада 2017 15:30

На стройовому плацу військової частини 3005, де проходила церемонія, зібрались командування бригади, рідні та близькі молодих бійців, гості свята. Військовослужбовці, призвані восени цього року до лав Національної гвардії України, склали Присягу.

«Від імені батьків дозвольте від усього серця привітати всіх Вас з цією знаменною подією. Бути захисником – велика честь для кожного юнака. А служба в армії - це іспит на витримку, терпіння та силу волі. Ми віримо, що Ви складете цей іспит на відмінно. Сьогодні хочу Вам побажати: нехай служба проходить цікаво і мирно, нехай здоров’я буде міцним, виконуйте правило солдатського братерства та взаємної допомоги, дотримуйтесь військової дисципліни та вчиться захищати нас та свою Батьківщину. Хай береже Вас Господь Бог та наша материнська і батьківська любов», - виступила мама одного з солдатів Марина Круглова.

Микола Примак, який щойно присягнув на вірність українському народові, промовив: «Хочу запевнити усіх, що кожен з нас докладе максимум зусиль для досягнення найкращих показників у військовій службі та ми принесемо значну користь державі».

Вітання молодому поповненню висловили командир Слобожанської бригади Національної гвардії України полковник Сергій Уніятов, ветерани, батьки та друзі. Командир частини нагородив грамотами найкращих військовослужбовців за сумлінне виконання службових обов’язків, високі показники у навчанні та зразкову військову дисципліну.

Старший сержант Віталій Будник зі службовою собакою «Лорд» продемонстрували елементи загального та циркового курсу дресирування, а також процес затримання злочинця.

Привітав присутніх своїм дефіле військовий оркестр частини під керівництвом старшого прапорщика Володимира Столярова, а капелан отець Артемій благословив молодих воїнів на успішне несення ратної служби, побажав міцного здоров’я, Божої помочі та окропив святою водою.

Нагадаємо, основний принцип відбору в НГУ - мотивація та щире бажання розвиватися. Для цього представники Нацгвардії прямо в військкоматах та на обласному збірному пункті проводять співбесіди з претендентами на службу, психологічні тестування і таке інше. В підтвердження цього на строкову службу не потраплять юнаки, які чесно говорять про те, що не хочуть або бояться служити, були залякані або силоміць доставлені до військкоматів.

Мотивованим хлопцям Національна гвардія гарантує, що при виборі їх майбутньої військової спеціальності в обов'язковому порядку будуть враховані їхні побажання і отримана цивільна освіта. Таке ставлення гвардійців до призовників призвело навіть до того, що на строкову службу в НГУ серед харків'ян вже існує конкурс.

Нагадаємо, для тих, хто тільки визначається з питанням, де саме проходити строкову або контрактну службу, в НГУ створили регіональні рекрутингові центри, в яких молода людина і його батьки можуть отримати повну інформацію про службу саме в Національній гвардії України.

В східному регіоні такий центр знаходиться за адресою: м. Харків, вул. Академіка Проскури, 1 тел. (057) 760-30-61, 063-317-00-82.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling