Політика

В Днепре Порошенко почтил память погибших бойцов АТО

20 Листопада 2017 16:58

Президент Петро Порошенко час робочої поїздки до Дніпра відвідав Алею пам’яті загиблих Героїв Революції Гідності та бійців АТО та вшанував пам’ять загиблих героїв.

Президент поклав квіти та встановив лампадки до пам’ятного знаку, присвяченого Героям Небесної Сотні та гранітних плит з викарбуваними прізвищами загиблих в АТО жителів Дніпропетровської області.

Житель Дніпропетровщини Сергій Нігоян став першим загиблим Героєм Небесної Сотні. З початку проведення АТО в боях за свободу та незалежність України віддали своє життя понад 500 дніпропетровських військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії, МВС СБУ, Держприкордонслужби та інших військових формувань.

У квітні 2014 року біля будівлі обласної державної адміністрації було встановлено 60-метровий стенд, присвячений загиблим учасникам Революції Гідності. Над оздобленням стенду працювали професійні художники та небайдужі громадяни міста. Пішохідна зона, на якій встановлено стенд, отримала неофіційну назву Алея Героїв. Після відкриття Алеї на стенді почали розміщувати фотографії загиблих на Майдані активістів, а згодом і загиблих в зоні проведення антитерористичної операції.

У 2016 році з метою гідного вшанування загиблих героїв Революції Гідності та бійців АТО Всеукраїнською спілкою ветеранів АТО був замовлений проект реконструкції вищезазначеної Алеї. Після затвердження проекту розпочалися роботи з облаштування Алеї пам’яті загиблих Героїв Революції Гідності та бійців АТО. Відкриття Алеї відбулося 12 травня 2017 року.

На Алеї розміщено Мала скляна стела зі світлиною Героя України Сергія Нігояна та списком Героїв Небесної Сотні, чотири великі художні стели, які знаходяться у центрі та нагадують про події в АТО, десять гранітних плит з прізвищами загиблих в АТО жителів Дніпропетровської області, перенесених зі старої Алеї, шістнадцять малих скляних стел зі світлинами загиблих героїв АТО.

Алея пам’яті загиблих Героїв Революції Гідності та бійців АТО збудована за благодійні кошти.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling