Політика

Порошенко призвал к единству все политсилы

20 Листопада 2017 16:09

Президент Петро Порошенко переконаний, що політичні сили України мають бути єдиними заради доброго майбутнього нашої держави. Про це він заявив під час зустрічі з учасниками Революції Гідності та батьками Героя України Сергія Нігояна у Дніпрі.

Звертаючись до присутніх, Глава держави наголосив, що сучасні українці мають пам’ятати події столітньої давнини, коли українці, підписавши Третій універсал Центральної Ради та тим самим проголосивши незалежність Української Народної Республіки, не змогли втримати влади.

«Він проголошував (Третій Універсал - Ред.) Українську Народну Республіку в межах Київщини, Поділля, Волині, Чернігівщини, Полтавщини, Харківщини, Херсонщини, Таврії і, звичайно ж, Катеринославщини з її запорізьким козацьким корінням», - сказав Петро Порошенко, зазначивши, що хоч в Петербурзі в ті дні вже орудували та безчинствували бойовики, автори Універсалу вірили у можливість зв’язку з демократичною Росією.

«І сам Універсал, і чітке окреслення кордонів УНР, і поступовий перехід влади до українських державних органів – Центральної Ради та Генерального Секретаріату – все це вело до неминучого декларування нашої з вами української незалежності. Саме тому це так важливо», - підкреслив Глава держави, наголосивши, що для сучасних українців «головне зараз пам’ятати чому наші предки тоді цю незалежність втратили, загубили».

«Як казав учасник подій того часу В’ячеслав Липинський: «не завойовані ніколи чужою зброєю, а завжди українці лише власним внутрішнім розладом підпадали під зовнішній вплив». Тому в дні сторіччя УНР я хотів би ще раз наголосити і закликати всі політичні сили до єдності – єдності заради України», - акцентував Президент та зауважив, що останні чотири роки були дуже важкими для нашої держави.

Він також звернув увагу на те, що попри 100 років, що минули, Росія так і не змогла змиритися з існуванням Української незалежної держави. «Інстинкти, рефлекси та фобії Москви залишаються за ці сто років абсолютно незмінними. І тепер вже очевидно, що і спецоперація Кремля зі зриву підписання Угоди про асоціацію з ЄС теж була частиною гібридної війни проти України», - констатував Петро Порошенко.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling