Общество

Минобороны Великобритании намерено обучать бойцов Нацгвардии Украины

23 ноября 2017 07:52

«Якщо ми проігноруємо гібридну загрозу, з якою стикнулася Україна, загроза може прийти й до нас», - військовий аташе Великої Британії

Міністерство оборони Великої Британії готове долучитися до співпраці з Міністерством внутрішніх справ України щодо надання допомоги в професійній підготовці особового складу Національної гвардії України – від солдата до офіцера для протистояння гібридній агресії Російської Федерації проти України.

Про це під час робочої зустрічі з представниками Головного управління Національної гвардії України заявив військовий аташе посольства Великої Британії в Україні полковник Девід Ворнер.

«Нам дуже важливо розуміти природу гібридної загрози, яка існує нині в Україні. І ми щиро розуміємо і визнаємо, що ті загрози, які стоять перед Україною, - вони стоять не тільки перед Україною, а й перед нашим суспільством - у Великій Британії, зокрема. Річ у тім, що загроза тут, в Україні, очевидна. І ми прекрасно розуміємо, що якщо ми проігноруємо цю загрозу, з якою наразі стикається Україна, то ця загроза прийде і до нас, у Велику Британію. Тому ми перебуваємо тут як ваші друзі», - сказав він.

Дипломат також зазначив, що було б дуже корисно, якби британські інструктори мали змогу навчати гвардійців не лише на у навчальних центрах, а й силами мобільних тренувальних груп у військових частинах.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling