Политика

Турчинов передал в парламент законопроект с изменениями в важный закон

5 декабря 2017 15:50

Олександр Турчинов представив у парламенті законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Державну спеціальну службу транспорту». Про це повідомляє його персональний сайт.

О. Турчинов зазначив, що законопроект, яким пропонується змінити статус Держспецслужби транспорту, розроблено на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 вересня поточного року, яким було чітко визначена необхідність забезпечення з 1 січня 2018 року функціонування цієї Служби у системі Міністерства оборони України.

«Сучасна військово-політична ситуація вимагає ефективного транспортного та логістичного забезпечення Збройних Сил України та інших військових формувань в умовах протидії агресії РФ, - зазначив він. - Державна Спеціальна служба транспорту є спеціалізованим воєнізованим державним органом, тому для ефективного забезпечення оборонних потреб країни повинна функціонувати в умовах прийняття рішень одним стратегічним центром».

Тому, сказав Секретар РНБО України, є необхідність переведення Держспецслужби транспорту з підпорядкування цивільному Міністерству інфраструктури у пряме підпорядкування Міністерству оборони України.

Також, за його словами, передбачається визначити загальну чисельність цієї Служби до 5000 тисяч осіб, з яких 4600 військовослужбовців. У відповідній пропорції буде збільшена чисельність Міністерства оборони України.

Крім того, наголосив О. Турчинов, законопроект сприятиме вирішенню питань соціального забезпечення особового складу Служби як військовослужбовців у єдиному нормативно-правовому полі.

За словами Секретаря РНБО України, запропоновані законопроектом зміни дозволять узгодити функції і завдання Держспецслужби транспорту із відповідними функціями і завданнями Збройних Сил України у рамках цілісної системи сектору безпеки і оборони України; зняти штучні адміністративні міжвідомчі перепони для реалізації єдиної військово-технічної політики; уникнути розпорошення коштів оборонного бюджету країни.

«Переконаний, що всі свідомі депутати повинні об’єднатися у підтримці безпеки і оборони нашої країни. Прошу підтримати цей законопроект за основу і в цілому, це принципово важливо напередодні голосування за бюджет країни», - підсумував Секретар РНБО України.

Верховна Рада України голосами 232 народних депутатів ухвалила цей законодавчий акт за основу і у цілому.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling