Новини

Гвардейцы доставили в зону АТО ценный груз для детей (фото)

12 Грудня 2017 07:34

Весь гуманітарний вантаж, який збирався у рамках благодійної акції «Гвардійська родина – тобі, Україно!» протягом місяця гвардійцями та їхніми рідними, дістався Сходу нашої країни.

До Дня святого Миколая дві групи цивільно-військового співробітництва НГУ мають доставити маленьким жителям Донбасу книги, солодощі, засоби гігієни, іграшки, одяг, канцелярські приладдя.

Вже розроблено «дорожню карту» акції: визначено населені пункти, дитячі будинки, будинки-інтернати та дитячі садочки, куди завітають гвардійці. Керівник групи полковник Віктор Голумбівський та заступник командира слов’янського полку НГУ по роботі з особовим складом підполковник Олег Фомін завітали до департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації, де провели нараду директором Надією Оксенчук.

– У нас посиленої уваги потребують не тільки дитбудинки та інтернати. Останні знаходяться під постійною опікою держави та різних благодійних фондів, у тому числі й міжнародних. А ось дітки, навіть з повних сімей, що проживають у безпосередній близькості до зони конфлікту, часто почуваються забутими. Тому я б радила вам, у першу чергу, відвідати навчальні заклади населених пунктів, що постійно потерпають від бойових дій. Це дуже важливо, щоб малюки та їхні рідні знали, що їх не забули, – наголосила Надія Володимирівна.

У свою чергу полковник Віктор Голумбівський запевнив, що за можливості всі побажання вони врахують і зроблять все можливе, аби святий Миколай зігрів подарунками маленькі серця.

У Маріуполі також відбулась нарада з представниками ще однієї групи військовослужбовців Національної гвардії України, що доставлятимуть гуманітарну допомогу. Підполковники Сергій Бобер та Олег Балагура завітали до Департаменту освіти Маріупольської області. Разом із начальником відділу виховної роботи і позашкільної освіти Оленою Міщенко вони провели нараду щодо уточнення списку соціальних та навчально-виховних закладів, до яких гвардійці доправлятимуть гуманітарну допомогу в рамках благодійної акції «Гвардійська родина – тобі, Україно».

- Ми щиро вдячні вам за таку гарну ініціативу. Впевнена, що для кожної дитини це буде приємна та радісна подія. Сподіваємось, що ми будемо співпрацювати і надалі, – зазначила Олена Міщенко по завершенню зустрічі.

Нагадаємо, що ще місяць тому Нацгвардія оголосила акцію "Гвардійська родина - тобі, Україно". Гвардійці та їхні родини зібрали 15 тонн речей, які цими вихідними відправили з Києва в зону АТО.

Напередодні Дня Святого Миколая подарунки роздадуть у дитячих будинках, інтернатах та садочках. Допомогу отримають щонайменше 600 дітей.

До благодійної акції долучилися також і школярі. Для українських захисників вони створили обереги та написали їм листи. Після освячення, гуманітарний вантаж вирушив у дорогу.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling