Політика

Правительство Японии передало ГСЧС спецтехнику для пиротехников (фото)

12 Грудня 2017 12:43

Оснащение пиротехнических подразделений ГСЧС в военное время - важная миссия МВД. Об этом сообщил министр внутренних дел Арсен Аваков во время церемонии передачи современной техники Госслужбе по чрезвычайным ситуациям от правительства Японии. В мероприятии также взял участие Чрезвычайный и Полномочный Посол Японии в Украине Шигеки Суми, представители ГСЧС и ООН.

«Ми перейшли на наступний етап реалізації програми, що реалізується завдяки співпраці з Урядом Японії. Йдеться про дуже важливу її частину – матеріально-технічну підтримку підрозділів з розмінування. Останні роки у нашій країні дуже неспокійні. Через протяжну лінію фронту надходять вибухово-небезпечні предмети, і, на жаль, гранати та міни підриваються у мирних містах щодня. Це реалії країни, у якій йде війна», – наголосив Арсен Аваков.

Глава МВС зазначив, що у воєнний час передача оперативних піротехнічних машин та георадарів-детекторів є нагальною.

«Я вдячний Уряду Японії та ООН за допомогу та підтримку на всіх рівнях, від методології підготовки до технічного забезпечення», – додав він.

Автомобілі та обладнання були закуплені в межах проекту міжнародної технічної допомоги «Посилення діагностичних можливостей лікарень та зміцнення потенціалу з розмінування в Україні» Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) за фінансової підтримки Уряду Японії.

Транспортні засоби призначені для груп з гуманітарного розмінування і використовуватимуться для транспортування піротехніків до місць та районів виявлення мін, нерозірваних снарядів та вибухонебезпечних пережитків війни. Вони будуть розподілені між територіальними піротехнічними підрозділами ДСНС України у Волинській, Запорізькій, Одеській та Херсонській областях та райони, що постраждали внаслідок конфлікту на Сході України. Це дозволить провести оновлення 9% застарілої техніки та підвищить оперативність виконання завдань.

Як повідомив перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький, з початку 2017 року піротехнічними підрозділами ДСНС здійснено більше 12 тисяч виїздів, під час яких виявлені та знешкоджені більше 77 тисяч вибухонебезпечних предметів, а також обстежена та розмінована територія загальною площею більше 66 тисяч гектарів.

«Зважаючи на таку високу інтенсивність залучення до виконання завдань за призначенням, матеріально-технічне переоснащення піротехнічних підрозділів є для нас надзвичайно важливим», – підкреслив Олег Мельчуцький.

Він повідомив, що отримані георадари-детектори призначені для проведення пошуку вибухонебезпечних предметів з мінімальним вмістом металу та таких, які взагалі не містять метал. До сьогодні аналогічного новітнього обладнання в підрозділах ДСНС не було.

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шиґекі Сумі наголосив, що Уряд Японії буде й надалі підтримувати технічне переоснащення підрозділів ДСНС.

«Ми сподіваємося, що завдяки цій техніці страждання людей на Сході будуть зменшені», – підсумував він.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling