Новини

Германия предоставляет €14.3 млн для улучшения доступа к воде на востоке Украины

12 Грудня 2017 13:59

Правительство Германии предоставило Детскому фонду ООН (ЮНИСЕФ) дополнительно 14,3 млн. евро для улучшения доступа к воде для громад, проживающих вдоль линии разграничения в Донецкой и Луганской областях. Об этом было объявлено сегодня на пресс-конференции в Киеве.

Обстріли об’єктів цивільної інфраструктури, зокрема, насосних станцій та електростанцій, негативно впливають на доступ до ключових та базових послуг та сервісів на сході України. Лише в 2017 році від перебоїв водопостачання та відсутності належних санітарних умов постраждали більше 3 мільйонів осіб у регіоні.

«Німеччина була однією з країн, що надають найбільше гуманітарної допомоги Україні, з самого початку конфлікту. Сьогодні ми оголошуємо про надання додаткового фінансування в обсязі 14,3 млн. євро, що буде спрямовано на забезпечення постійного доступу до води для 2,5 мільйонів осіб на сході України протягом 2018-2019 років. Новий проект включатиме і невідкладні, і довгострокові заходи. Ми переконані, що поліпшення мережі водопостачання створить довгострокові переваги для всіх», – підкреслив Вольфганг Біндсейл, Заступник голови місії Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні.

Дворічний проект ЮНІСЕФ отримав фінансування Німецького міністерства економічної співпраці та розвитку через Німецький банку розвитку KfW. Проект спрямовано на надання підтримки первинним та вторинним водопостачальникам у 15 районах Донецької та Луганської областей, підвищення стійкості громад та надання допомоги найбільш уразливим сім’ям у підтриманні гігієни. ЮНІСЕФ продовжить працювати з партнерами, у тому числі з органами влади та комунальними підприємствами, для поліпшення мережі водопостачання шляхом надання нових труб та обладнання для насосних станцій.

«Коли стаються перебої у водопостачанні, життя мільйонів людей уздовж лінії зіткнення, у тому числі дітей, потрапляє у зону небезпеки. Підвищення стійкості громад за рахунок відновлення інфраструктури водопостачання є життєво важливим для добробуту дітей. Ми вдячні Уряду та народу Німеччини за те, що вони продовжують підтримувати нашу роботу з дітьми та сім’ями, які потребують допомоги», – зазначила Джованна Барберіс, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Протягом останніх трьох років Німеччина виділила близько 35 млн. дол. США (30 млн. євро) на підтримку діяльності ЮНІСЕФ на сході України. За рахунок цієї підтримки у 2016-2017 роках ЮНІСЕФ допоміг створити 7 500 місць у дитячих садочках на сході України для підвищення соціальної згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб.

Окрім цього, ця підтримка дозволила ЮНІСЕФ створити 23 центри раннього втручання та підготувати 1 300 фахівців із надання адресних послуг дітям з інвалідністю та зі спеціальними потребами. Близько 10 тисяч дітей взяли участь у трьох великих спортивних турнірах, організованих ЮНІСЕФ для просування цінностей толерантності та ґендерної рівності. 300 школам було надано спортивне обладнання, яким можуть скористатися понад 100 тисяч дітей. Нарешті, 65 тисяч дітей та їх опікунів отримали послуги та інформацію через центри захисту, а ще 20 тисяч підлітків та молодих людей відвідали заходи, організовані мережею 15 молодіжних центрів. Крім того, 36 тисяч осіб взяли участь у заходах у форматі «молодь для молоді»


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling