Экономика

Днепропетровщина активно переводит учебные заведения на альтернативное отопление

16 декабря 2017 13:34

У Дніпропетровській області на початку 2017 року близько 20 котелень шкіл та садочків переведено на альтернативне опалення, повідомив глава Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резниченко, повідомляє Главное з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Президент України Петро Порошенко окреслює завдання перед регіонами - мінімізація газової залежності та економія бюджетних коштів. Дніпропетровщина активно переходить на альтернативне паливо. За останні два роки в області переведені на твердопаливні котли понад 30 котелень у дитсадках, школах і лікарнях. В бюджетних установах стало набагато тепліше", - розповів В.Резніченко журналістам.

За його словами, на альтернативні види опалення перейшли 12 шкіл у Нікополі, Марганці, Верхньодніпровському, Солонянському, П'ятихатському, Новомосковському, Широківському районах, а також в Новолатовській і Новопокровській об'єднаних територіальних громадах.

Голова Дніпропетровської ОДА зазначив, що сьогодні в регіоні працюють понад 100 твердопаливних котелень. Переважно вони зведені за рахунок приватних інвестицій без фінансування з бюджету.

За його словами, практика показує, що будувати такі об'єкти теплопостачання вигідно, оскільки тариф нижчий за газовий, а тепло можна регулювати залежно від погоди.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling