Общество

Князев: в 2018 году будет изменена система оценки работы полиции (инфографика)

26 декабря 2017 19:03

Відтепер на оцінку роботи поліції області впливатиме не загальна кількість скоєних на території злочинів, а кількість розкритих злочинів і направлених до суду кримінальних проваджень. Такий підхід дозволить об’єктивно оцінити роботу кожного поліцейського. Про це Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив сьогодні, 26 грудня, під час підсумкової прес-конференції, присвяченої результатам роботи відомства у 2017 році.

Сергій Князєв повідомив, що у 2017 році пріоритетними напрямками у роботі Національної поліції стали реформування відомства, забезпечення публічної безпеки і порядку, а також робота над розкриттям злочинів.

За словами глави Нацполіції, на сьогоднішній день кількість особового складу поліції складає приблизно 102 тисячі поліцейських.

«У 2017 році ми збільшили цю кількість на 10 тисяч працівників протягом року за рахунок дорожньої поліції, тактичної поліції, які прийдуть на зміну підрозділам старої формації», ‑ повідомив Сергій Князєв.

Він зазначив, що впродовж 2017 року поліція забезпечила безпеку під час проведення 72 тисяч масових заходів. У них взяли участь 27,5 мільйонів громадян. Завдяки зміні підходу і переформатуванню роботи поліції під час масових заходів. Відтак правоохоронцям вдається забезпечити безпеку громадян і, незважаючи на різного роду спроби провокацій ‑ уникнути серйозних конфліктів.

З цією метою у 2017 році розпочали роботу новостворені підрозділи тактичної поліції та поліції комунікації. Вони одними з перших налагоджують комунікацію з учасниками мирних зібрань, що мінімізує будь-які ризики.

Водночас у вересні цього року функцію надання послуг із забезпечення безпеки дорожнього руху остаточно передано патрульній поліції.

«Це остаточно знівелювало корупційну складову при отриманні дозволів на вантажні перевезення та розміщення реклами», ‑ підкреслив Сергій Князєв.

Він також повідомив, що в кожному обласному центрі проведено зміни керівників блоку превенції. Ці посади посіли працівники із числа керівників управлінь патрульної поліції.

«У наступному році така реорганізація дозволить нам підвищити якість надання поліцейських послуг групами реагування патрульної поліції, які обслуговують населення на всій території держави», ‑ зауважив глава Нацполіції.

Також у 2017 році Національна поліція розпочала реформу блоку кримінальної поліції і слідства. Голова Нацполіції зазначив, що на даний час у восьми територіальних відділах поліції започатковано створення «детективних підрозділів».

«Працівників кримінальної поліції ми призначили слідчими, що дало можливість ефективно і в надзвичайно короткі строки проводити найскладніші розслідування та направити справи до суду або їх реалізувати. Втричі збільшилась користь розслідування і якість збору доказів», ‑ наголосив Сергій Князєв.

Він також повідомив, що в результаті дієвої реформи Департаменту протидії наркозлочинності вдалося майже в п’ять разів збільшити кількість виявлених збутів наркотичних речовин. Також було створено нове Управління кримінального аналізу, яке у взаємодії з іншими підрозділами кримінального блоку стане підґрунтям для створення фахових підрозділів з протидії транснаціональній та організованій злочинності.

Сергій Князєв повідомив, що за результатами опрацювання іноземного досвіду, а також з метою покращення ефективності роботи поліції ‑ у 2018 році заплановано змінити систему оцінки роботи поліції в областях.

«Тепер на цю оцінку впливає не загальна кількість вчинених злочинів, а кількість розкритих та переданих до суду. Це дозволить об’єктивно оцінити роботу кожного поліцейського», ‑ підкреслив Сергій Князєв.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling