Общество

Госпогранслужба усиливает меры безопасности

28 декабря 2017 09:52

С наступлением рождественских и новогодних праздников по всем участкам границы наблюдается динамичное движение лиц и транспортных средств, следующих через государственную границу и линию разграничения в районе проведения АТО. Чтобы обеспечить максимально безопасное и комфортное их пересечение, сотрудники Государственной пограничной службы Украины приступили к усиленным мерам несения службы на государственной границе.

Збільшення пасажиро-транспортного потоку фіксуються як на виїзд, так і на в'їзд, зокрема на західній ділянці кордону. Наразі Державною прикордонною службою України у взаємодії з правоохоронними органами суміжних країн вжито всі можливі заходи для забезпечення комфортного, безпечного та максимально швидкого перетину державного кордону громадянами. Для цього в рази було збільшено кількість прикордонних нарядів, до перевірок та оглядів залучені службові собаки й використовуються усі можливі технічні засоби. Адже безпека на державному кордоні та максимально комфортні умови перетину держрубежу для подорожуючих в період святкових днів – пріоритетні завдання для прикордонників.

Також Держприкордонслужба в межах компетенції ініціювала низку заходів по взаємодії з Національною поліцією та органами місцевого самоврядування.

Особлива увага в період святкових днів приділяється функціонуванню контрольних пунктів в'їзду-виїзду, що розташовані на лінії розмежування в районі проведення АТО. Як і по всій ділянці кордону, тут проводяться заходи щодо посилення протидії терористичній діяльності бойовиків, а підрозділи Держприкордонслужби приведені у готовність для відбиття їх можливих раптових нападів. Для своєчасного реагування на такі випади ведеться цілодобовий моніторинг оперативної обстановки, а особовий склад підрозділів, який виконує завдання в зоні проведення АТО, забезпечено усім необхідним.

Варто зауважити, що на новорічні та різдвяні свята всі КПВВ на адмінмежі з ТОТ АР Крим та в районі проведення АТО, зокрема в Донецькій та Луганській областях, працюватимуть в штатному режимі. Обмеження може бути застосоване лише у разі загострення ситуації та загрози життю людей.

Також Державна прикордонна служба України звертається до усіх громадян, які перетинають держаний кордон України, ретельно та завчасно готуватися до своїх подорожей, з обов’язковим врахуванням погодних умов. У разі виникнення запитань під час перетину кордону в пунктах пропуску, звертайтесь до співробітників Держприкордонслужби, які завжди нададуть вам необхідну консультацію та допомогу. Також цілодобово діє телефон гарячої лінії Держприкордонслужби за номером (044) 527-63-63.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling