Экономика

Пограничники получили помощь от международных партнеров на сумму более 700 млн. грн

2 января 2018 12:06

Про це в інтерв’ю в програмі «Кордон держави» заявив Голова ДПСУ Петро Цигикал.

«Переоснащення Державної прикордонної служби йде не тільки за рахунок безпосередньо бюджету ДПСУ, а ще й за рахунок міжнародних партнерів, які з початку року надали нам допомоги на суму більше 700 млн грн»,- сказав він.

Нагадаємо, раніше Петро Цигикал анонсував появу близько семи підрозділів ДОЗОР-М. Основне завдання яких буде робота на Чорному та Азовському морі.

Він зазначив, що підрозділи спеціальних дій на воді дуже ефективно використовувалися на Дунаї під час затримання судна «Sky moon» і для перевірки риболовецьких плавзасобів, які там займаються браконьєрством, а також для огляду кораблів, що заходять до портів. Там теж можуть бути порушення, які складно виявити. Наприклад, декілька років тому до дна судна було прив’язано 20-літрову каністру із героїном. Те, що подібні «трюки» не повторяться ніхто гарантувати не може. А ще можливе перевантаження контрабанди з іноземних суден, що перебувають на рейді, на українські плавзасоби.
«Ще одним завданням для озвучених майбутніх підрозділів стане підготовка до протидії можливому вторгненню. Тоді їм доведеться проводити спеціальні, зокрема й диверсійні операції. Наші міжнародні партнери вже проводять навчання фахівців з цього напряму в Оршанці», - зазначив голова ДПСУ.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling