Криминал

В Минобороны признали: военкоматы - одни из самых коррумпированных структур

4 января 2018 09:22

Про це йдеться у статті, яка оприлюднена на сайті офіційного видання Міноборони "Народна армія":

УСПІХ ОБОРОННОЇ РЕФОРМИ БЕЗ РІШУЧОГО ЗНИЖЕННЯ РІВНЯ КОРУПЦІЇ НЕМОЖЛИВИЙ

Ця хвороба уразила державні інституції, усі рівні суспільства. А хронічні недуги, як відомо, потребують тривалого й комплексного оздоровчого впливу. І хоч би як критикували армію, а Міноборони нині — в авангарді антикорупційного очищення влади. Відповідно до оцінки НАЗК, оборонне відомство перебуває в трійці найкращих за напрямом запобігання корупції. Відповідно до соціологічних досліджень, українське військо вже кілька років поспіль посідає третє місце за індексом народної довіри. Промовисті дані, хіба не так?

У протидії корупції оборонне відомство взаємодіє зі Службою внутрішнього аудиту, Військовою службою правопорядку та іншими правоохоронними органами. Загалом здійснено 32 службових розслідування та антикорупційні перевірки, перевірено інформацію стосовно 370 директорів держпідприємств та інших посадовців щодо корупційних ризиків. 16 посадовців уже звільнено з роботи.

У Міноборони на оперативному обліку перебуває інформація стосовно 135 кримінальних корупційних злочинів. І от якраз найбільше, 37, скоєно у квартирно-експлуатаційних органах, 28 — у військкоматах і 15 — у лісгоспах.

Завершено розслідування корупційних правопорушень у діяльності одеської філії та Концерну «Військторгсервіс» через заниження обсягів оренди торговельних місць на промтоварному ринку. Звільнено з посади директора ДП «Львівський військовий лісокомбінат» за виявлені порушення. Викрито низку фактів з ознаками корупційних правопорушень у діяльності КЕВ Харківського гарнізону. І таких прикладів чимало.

Нагадаємо, вже у цому році на хабарях біли затримані військові комісари на Харківщині та в Одеській області.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling