Харьков

Харьковская история: Не верьте бывшей, а тем более - нотариусу

12 января 2018 18:37

Прокуратура подозревает одну из харьковских частных нотариусов, которая помогла подруге "обобрать" бывшего, в злоупотреблении полномочиями.

Об этом сообщили в пресс-службе Харьковской областной прокуратуры.

Харьковская местная прокуратура №6 сообщила о подозрении одному из частных нотариусов города по факту злоупотребления полномочиями, повлекшее тяжкие последствия (ч. 3 ст. 365-2 УК Украины).

Как рассказал и. о. руководителя местной прокуратуры Александр Хлыстов, по предварительным данным 41-летний нотариус Харьковского районного нотариального округа сознательно нарушила очередность обработки заявок.

Під час розлучення сімейна пара через суд ділила квартиру. Чоловік отримав рішення про рівний розподіл майна між подружжям та звернувся до Реєстраційної служби, щоб офіційно оформити свою частку.

«Проте жінка вирішила не ділитися з колишнім. Вона підробила дату реєстрації шлюбу у паспорті, щоб виглядало так ніби квартира придбана до весілля. На її прохання нотаріус "закрила" очі і на підроблений штамп, і на те, що заява чоловіка вже знаходилася у реєстрі і мала б бути розглянута першою. На вимогу жінки нерухомість повністю переоформили на третіх осіб. Люди, які купили квартиру не знали про те, що це спірна власність", - повідомив О. Хлистов.

Наразі досудове розслідування триває.

Санкція статі передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Крім того, розпочато кримінальне провадження стосовно жінки за фактом заволодіння чужим майном (ч. 1 ст. 190 КК України).


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling