Общество

Гвардейцы батальона им. Кульчицкого привезли подарки малышам прифронтовой зоны

15 января 2018 20:50

Бійці військової частини 3066 передали дитячі іграшки та солодощі вихованцям дитячого садочку міста Комишевахи 9-го січня. А вже за три дні, напередодні Старого Нового року навідались до Гірського. Там вони так само привітали вихованців обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату. Обидва населені пункти розташовані у прифронтовому Попаснянському районі на Луганщині.

Наразі воїни батальйону імені Героя України генерала Сергія Кульчицького виконують службово-бойові завдання в зоні АТО. Проте вони не забувають і про потреби мешканців українських земель, які постраждали від війни. Власне так і народилася ідея зібрати подарунки для дітлахів Гірського та Комишувахи. Бійцям допомагали Слов’янська міська рада та всі загальноосвітні школи цього міста. Найбільш активними виявилась школи № 4 та 16. Важливу роль в організації акції зіграли також волонтери-переселенці.

«Військовослужбовці частини 3036 з Києва, на даний час виконують у Попаснянському районі службово-бойові завдання. Вони співпрацюють з волонтерами, які тепер мешкають Слов’янську, як я пам’ятаю, і є переселенцями із тимчасово окупованих Горлівки та Макіївки», – розповів підполковник Сергій Круглов. – «Власне під час спілкування цих людей та військових виникла ідея зібрати подарунки для дітей, які гостро цього потребують і живуть у прифронтовій зоні. Волонтери звернулися до Слов’янської міської ради. Звідти же було кинуте гасло, і це все збирали діти. Отже, діти та їхні батьки зі Слов’янська при допомозі нацгвардійців змогли підтримати малечу Луганщини».

Це вже четверта подібна акція поспіль, яку бійці військової частини 3066 здійснили з початку 2018-го року в зоні своєї відповідальності.

Нагадаємо: одне із вищезгаданих міст, а саме невеличке Гірське, від бойовиків незаконних збройних формувань т.зв. «ЛНР» та російських козаків звільнили саме бійці Національної гвардії України. Це сталося 13 серпня 2014 року.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling