Харьков

На Харьковщине лишили звания офицера-взяточника из районного военкомата (фото)

15 января 2018 15:56

Нагадаємо, ЧП сталося напочатку січня 2018 року.

Про це повідомляється на сторінці оперативного командування "Схід" у Facebook:

3 січня військовою контрозвідкою Служби безпеки України спільно з Національною поліцією України за підозрою у отримані хабара було затримано офіцера Чугуївського районного військового комісаріату. Офіцера звинувачують у отриманні 700 доларів США від цивільної особи за надання відстрочки від призову на строкову військову службу.
На даний час проводиться слідчі дії. Якщо офіцера буде визначено винним у скоєнні злочину, його буде позбавлено військового звання та звільнено з військової служби.
Офіцери оперативного командування "Схід" рішуче засуджують випадки хабарництва і вважають, що особам, які стали на злочинний шлях, немає місця в українському війську.
За даним фактом оперативними командуванням "Схід" розпочато службову перевірку.

Через деякий час на сторінці ОК Схід було оприлюднено уточнення:

Уточнення інформації: офіцера звинувачують в отриманні хабара не за надання відстрочки від проходження військової служби, а за постановку на військовий облік.

Інформацію ОК Схід на своїй сторінці у соцмережі доповнила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сагран:

У ході досудового розслідування кримінального провадження Військовою прокуратурою сил АТО спільно із УЗЕ в Харківській обл ДЗЕ НПУ та 1 відділом 5 управління ГУ ВКР ДКР СБУ затримано на гарячому після одержання неправомірної вигоди в сумі 700 доларів США в.о. заступника військового комісара-начальника відділення комплектування Чугуєвського ОРВК Харківської області К. за вчинення останнім дій із використаням службового становища в інтересах того, хто надав неправомірну вигоду - за вжиття заходів щодо визнання особи непридатним до військової служби та постановки на облік у даному стані.
Слідчі дії тривають.

Генпрокуратура додала фото хабарника з харківського військомату:

Сьогодні, 15 січня, на сайті ХОВК була оприлюднена інформація про те, що підозрюваний у хабарництві позбавлений військового звання:


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling