Политика

В Волновахе полиция задержала информатора боевиков

15 января 2018 18:10

48-річний мешканець Волноваського району, товаришуючи з одним з терористів, передавав йому дані про пересування техніки української армії. Чоловіка було виявлено в ході відпрацювання населеного пункту. Наразі вирішується питання про притягнення його до відповідальності.

У травні 2014 року проросійськи налаштовані активісти з числа місцевих мешканців проводили референдум за відокремлення від України та приєднання до Росії у селі Іванівка. Коли ж ідея створення «руського миру» на українській території провалилася, частина з них втекла на окуповану територію, щоб вже зі зброєю в руках боротися за так звану «ДНР». Одним з таких бойовиків став і знайомий затриманого. Маючи однакові погляди, товариші продовжили спілкування.

- Він мені сам дзвонив та питав про обстановку в районі, а я розповідав куди рухаються колони техніки, - говорить затриманий.

Таким чином з 2015 року терористи чітко розуміли коли і в якому напрямку рухалися українські військові, враховуючи отримані дані у своїх бойових розрахунках.

Під час комплексного відпрацювання Волновахи особу інформатора бойовиків було встановлено.

Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.1 ст.256 «Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності» Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, що згідно з ч. 6 ст. 260 КК України, «звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею особа, яка перебувала у складі збройних формувань, за дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування».

Крім того, діє сайт «Стоп терор», де можна повідомити інформацію стосовно тих, хто воює проти України.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling