Политика

На Донбассе полиция разоблачила пособника путинских террористов

15 января 2018 18:24

25-річний мешканець Селидового, розраховуючи на зарплатню, в 2014 році добровільно вступив на "службу" до лав незаконних збройних формувань. До його обов'язків входила перевірка громадян та транспорту на блокпосту в с.Карлівка. Наразі він притягується до відповідальності.

Під час оперативно-профілактичного відпрацювання співробітники кримінальної поліції Селидівського відділення поліції отримали інформацію про те, що місцевий житель в 2014 році приймав участь у діяльності НЗФ «ДНР». Зібравши доказову базу, правоохоронці доправили правопорушника до відділення.

Встановлено, що в травні 2014 року 25-річний мешканець м. Селидова підтримав ідеєю "руського миру" та за пропозицією свого знайомого вирішив піти «служити» в ряди НЗФ. За «поміч» обіцяли платити по 5 - 7 тисяч гривень. Спочатку молодий чоловік разом з товаришем агітували людей вступати в ряди бойовиків, а через кілька днів новобранець вже здійснював перевірку людей та транспорту на блокпосту, розташованому в с.Карлівка. Чергували в цивільному одязі, проте з автоматами в руках.

За два тижні новобранець розчарувався в керівництві ДНР та вирішив повернутись додому. Обіцяних грошей за чергування чоловік не отримав.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling