Политика

Уволен судья, арестовывавший активистов Евромайдана

16 января 2018 16:36

Вища рада правосуддя 16 січня 2018 року розглянула питання про звільнення Дзюби Олександра Анатолійовича з посади судді Дніпровського районного суду міста Києва на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 3 липня 2017 року № 1907/2дп/15-17.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк поінформував, що рішенням Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 3 липня 2017 року № 1907/2дп/15-17 суддю Дніпровського районного суду міста Києва Дзюбу О.А. притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до нього дисциплінарне стягнення у виді внесення подання про звільнення його з посади судді.

Підставою притягнення судді Дзюби О.А. до дисциплінарної відповідальності стали встановлені Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя порушення гарантованих статтею 29 Конституції України та статтями 5 і 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод права на свободу та особисту недоторканність і права на справедливий судовий розгляд, зокрема під час постановлення суддею ухвал про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо осіб, які були учасниками масових акцій протесту в період з 21 листопада 2013 року до дня набрання чинності Законом України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні», через їхню участь у таких акціях.

Суддя Дзюба О.А. не погодився з рішенням Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 3 липня 2017 року та оскаржив його до Вищої ради правосуддя.

Відповідно до рішення Вищої ради правосуддя від 14 грудня 2017 року рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 3 липня 2017 року залишено без змін.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Дзюбу Олександра Анатолійовича з посади судді Дніпровського районного суду міста Києва на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling