Харьков

Через терни к мечте: путь от географа до солдата-срочника Нацгвардии (видео)

17 января 2018 15:46

В рамках проекту «АТОграф», який вже три роки яскраво висвітлює повсякденну діяльність підрозділів Національної гвардії України та її бійців, студенти факультету кіно-, телемистецтва Харківської державної академії культури зняли короткометражний фільм про звичайного хлопця, який мріяв потрапити до лав Нацгвардії. Але шлях цей був непростий…

Цього разу до прицілу об’єктивів майбутніх репортерів попав студент університету Каразіна, геолого-географічного факультету Руслан Кравченко. Історія Руслана привернула увагу студентів саме тим, що цей хлопчина завдяки своїй цілеспрямованості та бажанню проходити службу в лавах НГУ, попри невдачі таки досяг своєї мети.

«Насамперед, коли я визначився з тим, куди я хочу піти служити, я спробував пройти в Національну гвардію під час літнього позачергового призову, який було спеціально оголошено для цього формування, але через високу конкуренцію я не зміг туди потрапити», − говорить про свій перший досвід Руслан.

Вже через кілька місяців він робить чергову спробу приєднатися до лав гвардійців і знов не зміг потрапити до бойового підрозділу військової частини 3005, через проблеми із зором.

Але тут на допомогу юнаку прийшов «рекрутинговий центр», який нещодавно було створено в Харкові на базі Східного територіального управління.

«Влітку Руслан був відібраний до команди Національної гвардії і проходив конкурсний відбір, який він не пройшов тоді, але у хлопця залишилися віра і мотивація. Він хотів саме в Національну гвардію, наші ж телефони є на сайтах, він знайшов, дізнався про це. Вони приїхали з мамою разом, ми поспілкувалися і вирішили спробувати на осінній призов. Стали шукати варіанти, і знайшли можливість проходити йому службу в підрозділі забезпечення Національної академії НГУ», − згадує начальник Східного відділення комплектування підполковник Олексій Костін.

Далі призов, прибуття до частини, курс молодого бійця, посилена фізична, стройова підготовка, навчання володінню зброєю, чисельні теоретичні заняття – все те, що в принципі може знадобитися новоспеченому солдату і, нарешті, присяга на вірність українському народові.

«Національна гвардія може дати мені, перш за все, те, що я сам візьму, тобто фізична підготовка, якісь певні навички, а я можу дати Нацгвардії найочевидніше – проходження військової служби і виконання відповідних завдань», – зізнається солдат Кравченко.

Сьогодні він проходить службу в лавах Національної гвардії України, їм пишаються його близькі, а головне збулася мрія Руслана – він став гвардійцем.

Група інформації і комунікації Східного ОТО

Прес-служба Національної академії НГУ

Відео: Анастасія Посашкова, Ганна Гресько, Олександра Дилькова, Вікторія Моїсеєва, Єлизавета Байдак - студенти факультету кіно-, телемистецтва ХДАК


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling