Экономика

Глава МВФ планирует провести встречу с Порошенко

18 января 2018 18:51

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, яка співголовуватиме на Всесвітньому економічному форуму в Давосі наступного тижня, планує провести переговори з Президентом України Петром Порошенком.

Це підтвердив у четвер, під час брифінгу в Вашингтоні, директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс, повідомляє Укрінформ.

"Так, мадам Лагард і Президент Порошенко планують зустрітися в Давосі, як, до речі, вони вже робили раніше під час попередніх форумів у Давосі", - зазначив представник Фонду.

Він не уточнив, який саме меседж керівник МВФ хоче надіслати українському керівництву, однак зауважив, що, очевидно, обговорюватиметься розвиток подій щодо виконання програми Фонду для України. Зокрема, як очікується, увага звертатиметься на перспективи запровадження реформ в Україні, а також ті аспекти, які допоможуть завершити огляд програми.

Представник Фонду також зазначив, що про підсумки переговорів директора-розпорядника МВФ і Президента України буде поінформовано після зустрічі.

Всесвітній економічний форум має відбутися в період 23-26 січня у швейцарському місті Давос.

У Національному банку очікують, що Україна у I кварталі 2018 року отримає транш від МВФ у розмірі $2 млрд і ще один транш протягом того ж року у розмірі $1,5 млрд.

У березні 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України із впровадженням механізму розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом $17,5 млрд терміном на 4 роки. Перший транш на 5 млрд. Україна отримала у березні 2015 року, другий - на 1,7 млрд у серпні 2015 року, третій - на 1 млрд у вересні 2016 року, четвертий - на 1 млрд у квітні 2017 року. П'ятий транш МВФ Україні на суму $1,9 млрд був запланований на червень-липень 2017 року. Проте його надання було відтерміновано.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling