Экономика

Три модели самолета Ан - теперь без российских комплектующих

27 января 2018 10:00

Український авіапром розробив нову систему штурвального управління літака, тим самим завершив основний етап імпортозаміщення на літаках сімейства Ан-148.

Як повідомила прес-служба ДП “Антонов”, на сьогоднішній день на підприємстві розпочато стендові дослідні та сертифікаційні випробування нової штурвальної системи, розробленої за свій рахунок провідними підприємствами галузі – ТОВ “Екран (Київ) і ПАТ” ФЕД “(Харків) при участю фахівців ДП “Антонов”.

Як зазначає прес-служба, нова українська розробка – це надсучасна цифрова багатоканальна електродистанційна система з розподіленою архітектурою і з відмовнобезпековими електрогідравлічними приводами поверхонь управління.

“Її створення стало ключовим фактором для відновлення серійного виробництва літаків за програмою імпортозаміщення комплектуючих, які раніше надходили з Росії”, – підкреслюють в ДП “Антонов”.

В ході стендових випробувань робота системи буде ретельно протестована як на рівні обладнання, так і програмного забезпечення. Планується виконання 1000 лабораторних польотів. Після завершення початкового етапу стендових випробувань планується установка системи на літаку Ан-158 №01-02 для проведення комплексних випробувань.

“Співпраця ДП” Антонов з такими компаніями, як “ФЕД” і “Екран” свідчить, що кластеризація державних і приватних підприємств в авіаційній галузі дає можливість виконувати завдання світового рівня і залучати подібні підприємства і їх продукцію в процес виробництва літаків “Антонов”. Для забезпечення тривалої і розгорнутої співпраці компаніям-партнерам залишається подолати деякі перешкоди такі, як наприклад, примусова акредитація”, – наголошується в повідомленні.

ДП “Антонов” – провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер в ніші транспортних літаків самого широкого призначення. Підприємство співпрацює більш ніж з 75 країнами світу. За рішенням уряду, з квітня 2015 року підприємство входить до складу держконцерну “Укроборонпром”.

Згідно з раніше озвученим компанією, у 2017 році ДП “Антонов” в повному обсязі забезпечила імпортозаміщення російських комплектуючих в регіональних літаках сімейства нового покоління Ан-148/158/178, де раніше частка комплектації РФ становила до 50-60%. На сьогоднішній день російські комплектуючі в цих програмах замінені на комплектуючі інших зарубіжних виробників, а також на комплектуючі українського виробництва. В рамках реалізації програми імпортозаміщення частка комплектуючих українського зросла з 25% до 38%

Плановий обсяг інвестицій ДП “Антонов” в програму імпортозаміщення на 2016-2019 роки, згідно з даними компанії, оцінюється приблизно в 600 млн грн.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling