Общество

Нацгвардия отказалась от "советского" подхода в подготовке бойцов

29 января 2018 07:26

Протягом 2017 року Національна гвардія України відмовилась від радянського підходу до підготовки особового складу на користь загальноєвропейських стандартів із залученням до навчального процесу інструкторів.

По це під час щорічної колегії МВС України заявив т.в.о. командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан.

«Ми кардинально змінили систему підготовки особового складу. Замість застарілого радянського підходу ми обрали сучасні загальноєвропейські стандарти професійної підготовленості особового складу», - сказав він.

За словами генерал-лейтенанта Миколи Балана в процес підготовки були впроваджені системи модульної підготовки особового складу та підрозділів, чітко розмежовані індивідуальна та колективна підготовки. Вдосконалено тактики дій при виконанні службово-бойових завдань відповідно до європейських стандартів. Внесено зміни до навчальних програм та вдосконалено інфраструктуру навчальних закладів НГУ. Значно підвищено роль інструкторів (за напрямками) в процесі навчання особового складу.

«Ми створили школу підготовки інструкторів у навчальному центрі в Золочеві. За минулий рік підготовлено 167 інструкторів. Зараз їх чисельність в НГУ складає 348 чоловік», - наголоси він.

Водночас т.в.о. командувача Нацгвардії України підкреслив створення школи підготовки сержантів у навчальному центрі в м. Золочеві. Протягом року пройшли підготовку 58 головних сержантів взводів. У військових частинах НГУ розгорнуті професійні сержантський та старшинський корпуси.

«Сержантський склад має відповідати за повсякденне життя та процес навчання особового складу в усіх підрозділах. Такий підхід вже запроваджений в новоствореній бригаді швидкого реагування», - додав він.

Микола Балан також наголосив, що у минулому році для більш ефективної та оперативної підготовки підрозділів НГУ створено Міжнародний міжвідомчий багатопрофільний центр в селищі Старе, що на Київщині. Зараз відбувається його активний розвиток відповідно до європейських стандартів із залученням допомоги міжнародних партнерів.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling