Экономика

Назван самый крупный покупатель украинской пшеницы

4 февраля 2018 14:17

У попередні два роки Індія була найбільшим ринком збуту пшениці для України, але наразі вона поступилася першим місцем Індонезії. Про це повідомляє Bloomberg.

«Це серйозна зміна. Оскільки Індія почала покладатися на власну продукцію, то логічно, що українські трейдери почали шукати нові ринки. І, слава богу, Індонезія здатна стати повноцінною заміною», – зазначив генеральний директор «УкрАгроКонсалт» Сергій Феофілов.

Повідомляється, що Україна намагається впоратися зі скороченням індійського попиту, а також зі зростанням конкуренції з боку Росії, яка наповнює міжнародні ринки дешевими зерновими культурами. Цього сезону російська продукція домінувала на тендерах в Єгипті, який став найбільшим покупцем пшениці у світі.

Індонезія імпортувала 1,8 мільйонів тонн з України за сезон до грудня 2017 року. Це на 11% більше, ніж за сезон позаминулого року. Тепер Індонезія – найбільший покупець українських зернових, оскільки на неї припадає 16% всього українського експорту. В той час як Індія купує лише 4% того, що пропонує Україна, повідомляє Главное з посиланням на ZAXID.NET.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling