Общество

В Киеве гвардеец спас жизнь мужчине

5 февраля 2018 17:26

В суботу, приблизно о шістнадцятій годині, біля станції метро «Видубичі» у громадянина на вулиці стався епілептичний напад, який міг би призвести до загибелі, в разі відсутності допомоги. На щастя, поряд з місцем, де чоловіку стало погано, на службі з охорони громадського порядку знаходились військовослужбовці Першої президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка Національної гвардії України, які вчасно зреагували на випадок та надали першу медичну допомогу.

«Я почув крик жінки «Людині погано!» та одразу поквапився до чоловіка, в якого по всім ознакам трапився епілептичний приступ. Важливою була кожна хвилина. Я надав йому першу медичну допомогу. Після цього чоловік почав приходити до себе та самостійно дихати. Ми дочекалися приїзду швидкої допомоги, весь час знаходячись з чоловіком», - розповідає солдат Христюк водій-санітар медичного пункту 3 БОП, який надав допомогу та врятував життя чоловікові.

За словами гвардійця, на той час коли у чоловіка стався напад, поряд було багато людей, але ніхто не зміг надати допомогу. «Навіть я зі своїм командиром опинилися в тому місті випадково, бо зупинились поспілкуватись в той час, як підрозділ вирушив на патрулювання», - говорить рятівник.

Гвардієць розповів, що за своє життя вже мав досвід роботи інструктором в клубі екстремального туризму, де проходив курси медичної допомоги. Також солдат Христюк має рідних, які працюють лікарями. Військовослужбовець закінчив курси мануальної терапії та працював за цим напрямком. «Медицина і я майже нерозлучні, - каже солдат, додаючи, що вже не в перше надає допомогу саме при епілептичному приступі.

За його словами, зовсім нещодавно на змаганнях з рукопашного бою в результаті удару в одного з учасників також стався приступ. «Довелося надати першу медичну допомогу, бо випадок був несподіваний. І взагалі мені чомусь «щастить» постійно знаходитися поруч при подібних випадках та надавати допомогу. Як кажуть, в потрібному місці та в потрібний час», - каже гвардієць.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling